debakl

Poraz na Malti: Široki ispao već u prvom pretkolu!

Sport / Nogomet | 05. 07. 2016. u 17:33 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnik Bosne i Hercegovine Široki Brijeg ispao je već u prvom pretkolu Europske lige i to od predstavnika Malte Birkirkare.

Nakon 1:1 na Pecari Široki Brijeg je pokušao doći do pobjede na Malti, no ne da nije uspio nego je doživio poraz od 0:2. Maltežani su poveli u 29. preko Dimitrova kada je ispala cijela obrana Širokog, a Srbijanac Srđan Dimitrov hladnokrvno je pogodio.

U drugom dijelu momčad Slavena Muse imala je jalovu inicijativu, no zabili su gol, ali u svoju mrežu. Oštar ubačaj sa strane Stipo Marković skrenuo je u svoja vrata u situaciji kada bi ionako lopta stigla do protivničkog napadača.

Vrijedi izdvojiti svega dvije prilike Širokog Brijega. U 54. minuti domaći vratar je Wagnerov volej izbacio u korner, a Ivan Krstanović je s dva metra glavom, nakon kornera, pucao u vratara.

Momčad Dražena Beseka tako ide na boljeg iz ogleda Heartsa i estonskog Infoneta, a Široki Brijeg završava europsku avanturu već u srpnju.

Birkirkara je ekipa puna stranaca i nisu to nikakvi 'amateri' kako ih se predstavlja, ali bez obzira na to ispadanje u prvom pretkolu za Široki Brijeg, koji je bio nositelj, veliki je neuspjeh. 

Trener Širokog Brijega Slaven Musa nakon utakmice je podnio ostavku, a vijest je objavio klub na službenim stranicama 15 minuta prije ponoći.

Kopirati
Drag cursor here to close