La Liga

Poraz Atletico Madrida, crveni Rakitiću

Na svojoj jubilarnoj 400. utakmici u španjolskom prvenstvu Rakitić je dobio tek četvrti crveni karton u tom natjecanju. I to zato što je doslovno stao na nogu suparničkog igrača Braisa Mendeza.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2022. u 01:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kriza Atletico Madrida još uvijek traje. Momčad trenera Simeonea je već pet utakmica bez pobjede u svim takmičenjima. Drugi poraz u posljednje tri prvenstvene utakmice Atletico je doživio je na Mallorci.

Tamo se pobjedonosnim golom pokazao onaj Vedata Muriqija iz 16. minute. Za 28-godišnjeg reprezentativca Kosova to je peti pogodak u posljednjih šest ligaških nastupa. Mallorca se s 19 bodova popela do 10. pozicije, dok je Atletico s 24 boda ostao na petom mjestu.

Nogometaši Villarreala slavili su sa 1:0 na gostovanju kod Espanyola, a pogodak vrijedan tri boda bio je plod sretnih okolnosti za goste i nespretnosti domaćeg vratara. Naime, Benjamin Lecomte je u 64. minuti nespretno reagirao na ubačaj koji je uslijedio nakon što je Pino prethodno pogodio vratnicu, loše je zahvatio loptu i umjesto da je ispuca u polje, poslao ju je u svoju mrežu.

Villarreal je prekinuo niz od dva poraza i stigao do šeste pobjede te je s 21 bodom privremeno zasjeo na osmu poziciju. Espanyol je s 12 bodova ostao na 16. mjestu i jedan bod od zone ispadanja.

U velikim problemima od samog se početka današnjeg dvoboja 14. kola španjolske Primere našla Sevilla protiv Real Sociedada. Nakon prvog poluvremena dvoboja na svom Sanchez Pizjuanu momčad Jorgea Sampaolija bila je u zaostatku od 1:2, ali i s dva igrača manje.

Prvo je u 28. minuti izravni je crveni karton dobio bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Na svojoj jubilarnoj 400. utakmici u španjolskom prvenstvu Rakitić je dobio tek četvrti crveni karton u tom natjecanju. I to zato što je doslovno stao na nogu suparničkog igrača Braisa Mendeza.

Iako mu je najprije dodijeljen žuti karton zbog hvatanja suparnika u sprečavanju kontre, nakon pregleda VAR-a sudac Carlos del Cerro Grande dao mu je izravan crveni karton, prvi izravni u karijeri, jer je nagazio na Mendezovu nogu.

Nevolje su se nastavile tek šest minuta kasnije kada je Tanguy Nianzou također dobio izravno isključenje. I opet je nastradao Brais Mendez, ovoga puta Nianzou mu je krvnički startao na koljeno. Koliko je Mendez nesalomljiv dokazao je u 36. minuti kada je zabio gol za 0:2 te tako povećao rezultat iz 20. minute kad je Sorloth zabio prvi pogodak na utakmici. Sevilla je do poluvremena s devetoricom smanjila na 1:2, u 44. minuti zabio je Rafa Mir.

Almeria je na domaćem terenu osvojila tri boda. Baptistao je zatresao mrežu Getafea u 26. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close