Kraj karijere?

Paul Pogba zbog dopinga suspendiran na 4 godine

Cijelu profesionalnu karijeru Pogba je proveo u dva kluba, a premda je Francuz, nijedan od njih nije iz njegove domovine. U akademiju Manchester Uniteda došao je 2009. kao 16-godišnjak iz Le Havrea.
Sport / Nogomet | 29. 02. 2024. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paul Pogba, veznjak Juventusa i prvak svijeta s Francuskom 2018., kažnjen je suspenzijom na četiri godine zbog korištenja nedopuštenih sredstava. Tako je je odlučilo talijansko tužiteljstvo za borbu protiv dopinga.

Presudio mu višak testosterona. Odvjetnici se nisu žalili

Pogba je suspendiran zato što je test kojem je podvrgnut nakon utakmice Udinesea i Juventusa 20. kolovoza 2023. pokazao da ima višak testosterona. Pogba na toj utakmici nije igrao, nego je sjedio na klupi. U postupku se nije vjerovalo Pogbinoj obrani, koja je tvrdila da je njen štićenik slučajno uzeo nedozvoljenu supstancu. 

Za dva tjedna imat će 31 godinu pa je jasno što ova kazna znači

Zanimljivo, Pogbini odvjetnici nisu uložili žalbu na ovako rigoroznu kaznu. Talijanski mediji dodaju da s obzirom na to da Pogba za dva tjedna navršava 31 godinu, ovako duga suspenzija znači kraj njegove karijere. 

Cijela karijera u dva kluba, od kojih nijedan nije iz rodne Francuske

Cijelu profesionalnu karijeru Pogba je proveo u dva kluba, a premda je Francuz, nijedan od njih nije iz njegove domovine. U akademiju Manchester Uniteda došao je 2009. kao 16-godišnjak iz Le Havrea. Tri godine kasnije bez odštete je prešao u Juventus. Nakon četiri godine, u ljeto 2016. vratio se u United uz odštetu od 105 milijuna eura, čime je postao tada najskuplji nogometaš u povijesti.

Poslije šest godina Pogba je 2022. opet bez odštete zamijenio United za Juventus. No u drugoj gaži tamo je uslijed ozljeda i spaul pomenute suspenzije zbog dopinga odigrao samo 12 utakmica. Pogba je s Juventusom osvojio četiri prvenstva i dva kupa, sve u svom prvom mandatu u tom klubu. Igrajući za Manchester United osvojio je Liga kup i Europa ligu.

Postao svjetski prvak nakon gola Hrvatskoj

Francusku je vodio do juniorskog (2013.) i seniorskog (2018.) naslova svjetskog prvaka. Potonju titulu osvojio je kad je u finalu u Moskvi postigao gol protiv Hrvatske, čime je okrunio svoj briljantan nastup na SP-u. U Rusiji je uz Griezmanna i Mbappea bio najzaslužniji za svjetsku titulu Francuske, piše Index.

Kad mu se dalo igrati i kada nije bio ozlijeđen...

Pogba, svestrani veznjak velikog talenta, savršenih fizikalija i sjajne dvosmjerne igre, bio je jedan od najboljih nogometaša svijeta kad mu se dalo igrati i kad su ga zaobilazile ozljede. No kako su godine prolazile, to se događalo sve rjeđe pa na kraju nikad nije postao jedan od najvećih. 

Kopirati
Drag cursor here to close