Bundesliga

Pobjede vodećeg dvojca u Njemačkoj; Eintracht maršira

Andrej Kramarić postigao je 13. pogodak sezone u teškom 4:1 porazu Hoffenheima kod Bayerna u sklopu 19. kola njemačke Bundeslige. Bio je to treći pogodak Kramarića koji je ove sezone zabio Bavarcima.
Sport / Nogomet | 30. 01. 2021. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bayern je istom mjerom uzvratio Hoffenheimu za neugodan poraz u prvom dijelu sezone i na svojoj Allianz Areni slavio 4:1.

U teškom porazu svoga kluba Andrej Kramarić postigao je 13. pogodak sezone. Bio je to treći pogodak Kramarića koji je ove sezone zabio bavarskom divu u dresu Hoffenheima, nakon što je dva zabio u rujnu kada je njegova momčad slavila s 4:1.

Bavarci su poveli u 32. minuti pogotkom Jeromea Boatenga. Zanimljivo, između dva zadnja bundesligaška gola Boatenga prošlo je ravno 1.100 dana! Oba je postigao protiv Hoffenheima.

Thomas Mueeller je u 43. minuti udvostručio prednost Bavaraca, ali već u sljedećoj akciji Hoffenheim je uhvatio domaću obranu na spavanju.

Bebou je dobio loptu na desnoj strani, sjurio se prema kaznenom prostoru i ubacio pred Bayernova vrata, gdje je spreman čekao Andrej Kramarić i s nekoliko metara svladao nemoćnog Neuera.

No, Hoffenheim nije uspio napraviti više od toga. Golovima Lewandowskog u 57. minuti i Gnabryja u 63. minuti, vodeća momčad prvenstva stigla je do uvjerljive pobjede, s tim da je i Pavardu u 71. minuti poništen pogodak, jer se asistent Leroy Sane kod prijema lopte našao za pola koraka u zaleđu.

Borussia je u Dortmundu stigla do pobjede 3:1 nad Augsburgom, iako su gosti preko Hahna poveli u 10. minuti, a u 21. minuti je Erling Haaland pogodio gredu iz kaznenog udarca za domaću momčad.

Za izjednačenje se u 26. minuti pobrinuo Thomas Delaney na ubačaj Reusa. U 63. minuti je Jadon Sancho donio vodstvo domaćoj momčadi, a za konačnih 3:1 u 75. minuti je loptu u svoju mrežu poslao Uduokhai nakon ubačaja Haalanda.

Istovjetnim rezultatom slavio je i Eintracht na svom terenu protiv Herthe, gdje smjena na klupi nije donijela željen učinak, jer je ovo već treći uzastopni poraz berlinske momčadi. Sva četiri pogotka pala su u zadnjih pola sata, a povela je Hertha preko Piateka u 66. minuti.

Dvije minute poslije Portugalac Andre Silva je izjednačio. Hinteregger bio je strijelac za preokret u 85. minuti, a pobjedu Eintrachta potvrdio je opet Silva iz kaznenog udarca u petoj minuti sučevog dodatka.

Podjelom bodova završili su dvoboji Union Berlin - Borussia Moenchengladbach i Werder - Schalke, a obje su utakmice završile 1:1.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa Leipzig je na svom terenu pobijedio Bayer iz Leverkusena 1:0, a gol je postigao Christopher Nkunku (51.).


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close