Diže sidro?

Kramarić: Prvi put razmišljam da napustim klub, nisam zadovoljan

"Sada sam prvi put počeo razmišljati da je možda vrijeme za promjenu sredine. Prvenstveno zato što nisam zadovoljan kako igramo. Prijašnjih sezona to je bilo atraktivno i dobro, ove nismo ni blizu tome".
Sport / Nogomet | 30. 01. 2021. u 06:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Getty Images / Andrej Kramarić

Andrej Kramarić kontinuirano dokazuje da je među aktualnim hrvatskim nogometašima golgeter bez premca, a nedavno je s dva pogotka Kölnu s bijele točke postao je najbolji strijelac od Hrvata koji su ikad igrali u Bundesligi.

Kramarić je u elitnom rangu njemačkog nogometa zabio 74 gola, dva više od Ivice Olića kojeg je ove nedjelje preskočio, a davno ranije ostavio je iza sebe trećeg Marija Mandžukića autora 53 pogotka. Za to mu je trebalo 146 utakmica, Oliću čak 238, a Mandžukiću 110.

Po odigranim minutama Kramarić je daleko učinkovitiji jer zabijao je svakih 168 minuta, Mandžukić 183 minute, a Olić 295, pišu Sportske novosti.

"Sretan sam i ponosan. Nisam razmišljao o tome, nisam vidio kamoli gledao tu granicu, igrao sam utakmicu po utakmicu i tek kad sam se približio shvatio sam da bi bilo lijepo prestići Olića, što sam sada napravio. Biti ispred takvih imena kao što su on i Mandžukić, koji su igrali i u puno većim klubovima i s boljim suigračima te imali veće karijere, jako me veseli i čini radosnim", kazao je Kramarić.

Čini se kako su idilični dani u Hoffenheimu ipak za njega odbrojani.

"Život u Hoffenheimu mi je super, respekt ljudi je golem, klub je organiziran… Međutim, sada sam prvi put počeo razmišljati da je možda vrijeme za promjenu sredine. Prvenstveno zato što nisam zadovoljan kako igramo. Prijašnjih sezona to je bilo atraktivno i dobro, ove nismo ni blizu tome. Imam i dosta ozlijeđenih što je prouzročilo dodatne probleme. Moram reći da sam zbog toga zadnjih nekoliko mjeseci bio dosta nervozan i na terenu i izvan njega", kazao je Krama.

Ipak, napomonje on, kako je još prerano za konkretnije kalkulacije.

"Jasno da je moguće, nakon Eura. Ulazim u zadnju godinu ugovora pa je i puno lakše pregovarati s drugim klubovima. No, još je to daleko...".

Nedavno je opet u medijima aktualizirana izjava Lothara Matthäusa da je Kramarić pravo pojačanje za Bayern.

"To je rekao u rujnu, nakon utakmice u kojoj sam postigao dva gola Bayernu, a mi smo ga pobijedili 4.1. Tada je on najavljivao i priželjkivao moj dolazak u Bayern. Puno mi znače riječi takvog igrača i idola kad sam bio klinac", kaže najbolji strijelac Hoffenheima.

Kaže kako nije jednostavno opredijeliti se za najdraži ili najvažniji pogodak u dosadašnjoj karijeri.

"Izdvojit ću četiri komada Borussiji Dortmund i dva Bayernu s obzirom da su u tom trenutku bili najbolja ekipa na svijetu. To su dvije moje najbolje utakmice. Baš da istaknem jedan pogodak, to mi je preteško...".

Kramarić je inače ovog trenutka 20. na listi strijelaca među strancima u Bundesligi svih vremena, ali kad se pogleda prosjek koliko mu je minuta trebalo za jedan pogodak, u konkurenciji igrača koji su dali 70 golova i više on je četvrti stranac u povijesti njemačkog prvenstva.

Ispred su samo Poljak Robert Lewandowski koji je dao 259 golova i zabija svakih 117 minuta, a to je činio u Borussiji Dortmund i Bayernu, Gabonac Pierre Emerick Aubameyang u dresu Borussije Dortmund sa 98 golova iliti pogodak svake 123 minute i Nizozemac Roy Makaay, koji je autor 78 pogodaka i tresao je mreže svakih 147 minuta u dresu Bayerna.

Kopirati
Drag cursor here to close