Talijansko prvenstvo

Pobjede Rome, Napolija, Intera i Atalante

Roma je na gostovanju pobijedila Bolognu sa 5-1, Atalanta je porazila Fiorentinu sa 3-0, Napoli je slavio protiv Sampdorije sa 2-1, dok je Inter na gostovanju bio bolji od Cagliarija sa 3-1.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2020. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Rome, Napolija, Intera i Atalante ostvarili su pobjede u susretima 11. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

Roma je na gostovanju pobijedila Bolognu sa 5-1, Atalanta je porazila Fiorentinu sa 3-0, Napoli je slavio protiv Sampdorije sa 2-1, dok je Inter na gostovanju bio bolji od Cagliarija sa 3-1.

Rimljani su sav posao obavili u prvom dijelu postigavši pet golova. Već nakon 15 minuta je bilo 3-0 za goste, a do kraja poluvremena Roma je zabila još dva gola, a strijelci su bili Poli (5-ag), Džeko (10), Pellegrini (15), Veretout (35) i Mhitarjan (44). Za domaćine je zabio Cristante pogodivši vlastitu mrežu u 24. minuti.

Previše problema nije imala niti Atalanta koja je na svom terenu porazila Fiorentinu sa 3-0, a strijelci su bili Gosens (44), Malinovski (55) i Rafael Toloi (63). Mario Pašalić nije nastupio za domaći sastav zbog ozljede mišića, dok je Boško Šuralo bio na klupi za pričuve.

Napoli je gubio na poluvremenu od Sampdorije koja je povela u 20. minuti preko Jakuba Jantka. No, u nastavku je domaćin zabio dva gola za pobjedu, a strijelci su bili Lozano (53) i Petagna (68). Karlo Letica nije branio za goste.

U prvom nedjeljnom dvoboju Inter je slavio kod Cagliarija s 3-1.

Otočani su poveli golom Riccarda Sottila (43), a Inter je izjednačio u 77. minuti preko Nicola Barelle. Milanezi su do pobjede došli u samoj završnici – prvo je Danilo D’Ambrosio u 84. minutu zabio za 2-1, a konačan rezultat postavio je Romelu Lukaku golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Marcelo Brozović je odigrao cijelu utakmicu, a Ivan Perišić prvo poluvrijeme kod Intera, dok je Marko Rog kod domaćina upisao svih 90 minuta.

Večeras se još sastaju Genoa – Juventus, te Milan – Parma.

Na ljestvici vodi Milan sa 26 bodova, Inter je drugi s dva boda manje, Napoli ima 23, a Sassuolo 22 boda, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close