Premiership

Pobjede Manchester Uniteda i Leicestera

Večeras se još sastaju Wolverhampton - Arsenal, te Chelsea - Watford.
Sport / Nogomet | 04. 07. 2020. u 18:37 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 33. kolu Premier lige nogometaši Manchester Uniteda u subotu su upisali treću pobjedu u nizu, a nakon korona-pauze napokon je i Leicester uspio uzeti tri boda.

Manchester United je na Old Traffordu svladao Bournemouth sa 5-2, te se je privremeno probio na četvrto mjesto, ima bod više od Chelseaja, koji večeras dočekuje Watford.

Gosti su poveli u 15. minuti zahvaljujući odličnom potezu Juniora Stanislasa, koji je uz korner liniju kroz noge proturio loptu najskupljem stoperu na svijetu Harryju Maguireu te skoro iz mrtvog kuta poentirao.

No, brzo je uslijedio preokret i do poluvremena Manchester United je postigao tri pogotka. Prvo je mrežu zatresao 18-godišnji Mason Greenwood (29), potom Marcus Rashford iz penala (35), te Anthony Martial (45+2) prekrasnim udarcem sa 18 metara. Gosti su nakratko vratili neizvjesnost kada je Joshua King u 49. minuti iz penala smanjio zaostatak na 2-3.

No, nada je kratko trajala. Greenwood u 54. minuti drugim pogotkom povisuje na 4-2, a Bruno Fernandes u 59. pogađa iz slobodnog udarca za konačnih 5-2.

Leicester se učvrstio na trećem mjestu, kod kuće je dobio Crystal Palace sa 3-0, uz dva pogotka Jamieja Vardyja (77, 90+4) i jedan Kelechi Iheanacha (49).

Napadač Leicestera Jamie Vardy danas je zabio svoj 100. gol u Premiershipu. Time je postao 29. igrač u povijesti lige kojem je to uspjelo.

Vardy je najbolji učinak imao u kultnoj šampionskoj sezoni 2015./2016., kada je zabio 24 pogotka. Ukupno mu je za 100 golova trebalo 206 utakmica u šest sezona.

Najbliži Vardyju je jedan od najboljih napadača u povijesti Premiershipa Didier Drogba, koji je zabio 104 puta za Chelsea. Na vrhu je neprikosnoveni Alan Shearer s 260 pogodaka, a jedini igrač osim njega koji je prošao granicu od 200 golova je Wayne Rooney (208). Treći je Andy Cole sa 187, a četvrti Sergio Agüero sa 180 golova.

U prvom susretu dana Brighton je pobjedom 1-0 u gostima kod zadnjeg Norwicha napravio veliki korak ka opstanku, a pobjednički gol zabio je belgijski veznjak Leandro Trossard u 25. minuti.

Večeras se još sastaju Wolverhampton - Arsenal, te Chelsea - Watford.

Kopirati
Drag cursor here to close