Champions League

Pobjede Liverpoola, Bayerna, Barcelone i Ajaxa

Liverpool je imao malu šansu za dolazak na prvo mjesto u skupini, ali samo uz uvjet domaće pobjede protiv Napolija i to veće od 4-1 s koliko je sjajna talijanska momčad pobijedila Liverpool na svom stadionu.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2022. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skupini A Lige prvaka odlučivalo se o pobjedniku te o trećeplasiranom klubu na ljestvici koji nastavlja put u Europskoj ligi.

Liverpool je imao malu šansu za dolazak na prvo mjesto, ali samo uz uvjet domaće pobjede protiv Napolija i to veće od 4-1 s koliko je sjajna talijanska momčad pobijedila Liverpool na svom stadionu.

Liverpool je bio bolji tijekom prvih 45 minuta. Napadao je, prijetio, ali gosti s juga Italije su sačuvali svoju mrežu netaknutom. Prvo se zatresla domaća mreža i to u 53. minuti, ali je pogodak Ostigarda glavom poništen zbog minimalnog zaleđa.

Liverpool je ipak na kraju pobijedio 2-0 pogocima Salaha u 85. i Nuneza u 98. minuti čime je prekinut niz Napolija od čak 13 pobjeda u svim natjecanjima. 

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE: Liverpool – Napoli 2:0 / 01.11.2022.

Isto tako, bio je to prvi poraz Napolija ove sezone te prvi poraz nakon kraja travnja ove godine, no unatoč tome vodeća momčad talijanske Serie A je zadržala prvo mjesto.

Iz ove skupine u Europsku ligu ide Ajax koji je u gostima pobijedio Rangers 3-1 golovima Berghuisa u 4., Kudusa u 29. i Conceicaa u 89. minuti. GOLOVI

Za Rangers, koji je natjecanje okončao s nula bodova, gol je postigao Tavernier u 86. iz jedanaesterca, piše Hina.

I prije posljednjeg kola sve je bilo jasno u skupini C gdje je Bayern osigurao prvo mjesto, a Inter prolazak u osminu finala s drugog mjesta. Bilo je i znano da će Barcelona na kraju biti treća te nastaviti nadmetanje u Europskoj ligi.

Bayern je, pak, okončao natjecanje u skupini sa svih šest pobjeda nakon što je pred svojim navijačima svladao Inter 2-0. Golove su dali Pavard u 32. i Choupo-Moting u 72. minuti, sjajno s 20-ak metara u same rašlje. GOLOVI

Edin Džeko je za Inter igrao od 60. minute.

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE: Plzen – Barcelona 2:4 / 01.11.2022.

U golovima raskošnoj utakmici Barcelona je pobijedila Viktoriju u Plzenu 4-2 pa je češki prvak natjecanje u skupini C okončao bez i jednog osvojenog boda.

Ferran Torres je bio dvostruki strijelac za Barcelonu, uz po jedan gol Marcosa Alonsa i Pabla Torrea, dok je oba gola za Čehe dao Chory.

Kopirati
Drag cursor here to close