U predvorju Europa lige

Plemići vjeruju u prolaz: "Vidjeli smo da možemo s LASK-om"

HŠK Zrinjski u četvrtak dočekuje LASK iz Linza u utakmici koja prvaku BiH može donijeti plasman u Europsku ligu.
Sport / Nogomet | 30. 08. 2023. u 11:57 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plemići igraju još "jednu" povijesnu utakmicu, ali ova protiv LASK-a iz Linza je definitivno povijesna. Ako Zrinjski nadoknadi 1:2 iz prve utakmice u Linzu izborit će Europsku ligu.

Međutim, ako i ne uspije u tome već je osigurao Konferencijsku ligu, što je ionako rezultat koji nije napravio nijedan klub iz BiH.

"Svi moraju biti svjesni da smo napravili izuzetan rezultat. Imam dojam da se malo podcjenjuje, da se uzima pod normalno, ali nije baš tako normalno. O uvjetima u kakvim igramo mi, i ostali klubovi iz BiH, a u kakvim protivnici, ne možemo ni govoriti. Dođe nam jedan klub iz Islanda koji se kod nas podcjenjuje, a mi tamo ostanemo impresionirani kakve uvjete imaju oni, a mi o tome možemo samo sanjati. Ovo je najveći rezultat u povijesti kluba i takvim ga treba tretirati", rekao je Krunoslav Rendulić.

Trener Zrinjskog žali samo što u prvoj utakmici u Linzu njegova momčad nije bolje otvorila utakmicu, jer je pala u zaostatak iz kojeg se nije mogla do kraja vratiti.
 
"Utakmicu smo izgubili jer smo skupo platili tih 15 minuta impresioniranosti. Ostatak utakmice smo bili dobri, u najmanju ruku ravnopravni. LASK ima kvalitetu, to je jasno i evidentno, ali rezultat je aktivan za obje ekipe", dodao je Rendulić.

Za LASK Rendulić kaže da je puno bolja momčad od Slovana iz Bratislave, ali da se s Austrijancima može igrati.

"Oni su favoriti i dalje, a sada imaju i prednost od jednog gola. Međutim, vidjeli smo da možemo igrati s njima. Svi su igrači na dispoziciji, svi su spremni dati maksimum, a ja se nadam da će taj maksimum biti dovoljan za prolaz". 

Rendulić najavljuje od prve minute povratak Hrvoja Barišića, ali ima i neke dvojbe koje će otkloniti na treningu. Ono oko čega nema dvojbe je podrška navijača koja će biti na dosadašnjoj razini. 

"Bila je sjajna atmosfera od prve naše utakmice, a čak i u domaćoj ligi, gdje je bilo skepse kako će navijači reagirati, posjeta je bila sasvim dobra. Koliko vidim karte su rasprodane, što znači da nas čeka pun stadion i poticajna atmosfera da napravimo rezultat", zaključio je Krunoslav Rendulić. 

Susret između Zrinjskog i LASK-a igra se u četvrtak u 21 sat, a prijenos je na Arena Sport TV.
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close