Zrinjski odlazi u Međugorje

Plemići u subotu imaju prvu provjeru: "Već prva utakmica pokazat će kako ćemo igrati"

Željko Petrović u ponedjeljak vodi svoju momčad u tradicionalnu zimsku bazu Zrinjskog kada su zimske pripreme u pitanju, u sportski kompleks u Međugorju.
Sport / Nogomet | 15. 01. 2024. u 08:49 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši aktualnog prvaka BiH u Međugorju će raditi tri tjedna sve do nastavka sezone, koja se za njih nastavlja utakmicom protiv Slavije u Kupu.

Željko Petrović prvih dana nema na raspolaganju sve igrače, ali se nada da će do kraja ovih priprema svi biti na okupu.

"Imamo problema s igračima pozadi. Jakovljević, Barišić, Senić, Magdić i od petka Ćorluka imaju problema s ozljedama, ali očekujem da se od ponedjeljka uključe dvojica ili trojica, a onda kasnije i Barišić. Ipak, treba mudro tu postupiti, ne treba pretjerivati i treba razmisliti kako opteretiti igrače kako bi nastavak sezone dočekali spremni", rekao je trener Zrinjskog Petrović.

U subotu će Petrovićev Zrinjski imati i prvu provjeru. Dogovorena je utakmica s Croatijom iz Zmijavaca, najvjerojatnije u Međugorju, pa će brojni znatiželjnici napokon imati priliku vidjeti naznake toga kako će branitelj naslova izgledati pod novim trenerom.

"Možda me ljudi ne znaju, ali ono što radimo na treninzima tako ćemo i igrati. Prvo, ja ne znam igrati defanzivno, a drugo, nemamo ni materijala za takvo što. Ako se branimo onda je zato jer nas je protivnik prisilio na to, a intencija da se branimo nemamo. Ako si u vrhu, onda moraš igrati napadački, jer takve igrače si i doveo. Želja mi je da protiv Slavije budemo sto posto spremni, a poslije prve utakmice bit će svima jasno kako ćemo igrati. Naravno da će se u toku prvenstva mijenjati taktički zahtjevi, jer nije svejedno igraš li protiv Borca na strani ili protiv ekipe s dna ljestvice kući. Ono što ćemo zajedno probati je da Zrinjski vratimo gdje mu je mjesto i osvojimo barem jednu titulu", zaključio je Željko Petrović.

Kopirati
Drag cursor here to close