Početak priprema

Plemići krenuli, Petrović: "Kadar nećemo mijenjati nego nadograditi"

Prozivkom igrača, a kasnije i prvim treningom, novi trener HŠK Zrinjski Željko Petrović krenuo je s pripremama za nastavak sezone.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2024. u 13:00 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi trener HŠK Zrinjski Željko Petrović održao je sastanak s igračima, a onda i sa svojim stručnim stožerom, te kasnije poveo ekipu u prvi zajednički trening u 2024. godini.
 
Time su i službeno počele pripreme Zrinjskog za nastavak sezone u kojoj će pokušati nadoknaditi zaostatak za Borcem i doći do treće uzastopne titule.
 
"Cilj na početku je da se što bolje i što brže se upoznamo i što brže se upoznamo bit će lakše u nastavku sezone. U kratkim crtama objasnio sam igračima svoj način rada. Ovaj klub ima puno pozitivnih stvari i nisam došao ovdje ja da mijenjam stvari, nego da ih nadogradim", kazao je Petrović poslije sastanka, davši komplimente svojim prethodnicima.
 
"Rendulić je napravio nevjerovaran uspjeh, kao i Jakirović prije njega. Podigli su stvari na veći nivo. Klub je dostigao dostigao jako visok nivo, jer igrati Europu u grupi zaslužuje ogromno poštovanje. Bit će teško ponoviti, ali truditi ćemo se da ponovimo isti standard", dodao je.
 
Na prvoj prozivci bila su tri nova igrača, dva povratnika, Goran Karačić i Igor Savić, te novi Filip Brekalo kojeg je Zrinjski posudio od Dinama. Što se novih pojačanja tiče, Petrović kaže da na tome radi uprava, na čelu s Dankom Šulentom.
 
"Ja sam tu od prvog dana bio jasan s Dankom, vjerujem njemu u potpunosti. Nisam htio da ja dovodim ovog ili onog te mijenjam ekipu. Moramo vidjeti pokoju poziciju, gdje nam nešto fali ili imamo ozlijeda, i tu je on zadužen, a ja mu posve vjerujem. Ekipa ima dosta kvalitetnih igrača i zadovoljan sam kadrom", zaključio je Željko Petrović.
 
Plemići će u Mostaru trenirati do subote, a onda odlaze u Međugorje gdje će raditi tri tjedna. Svake subote će igrati po jednu prijateljsku utakmicu, a onda igrači dobivaju slobodnu nedjelju.
 
Pred prvu službenu utakmicu, protiv Slavije u Kupu, Zrinjski će nastupiti na pripremnom turniru u Šibeniku gdje će im protivnici biti Šibenik i austrijski Klagenfurt. 
 
Kopirati
Drag cursor here to close