90+3’

Plemići u nadoknadi slavili na Tušnju!

U sudačkoj nadoknadi Zrinjski je stigao do pobjede. Hairilahović je šutirao, lopta pogađa u glavu Stjepanovića i završava u mreži za pobjedu Plemića.
Sport / Nogomet | 24. 11. 2018. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je u susretu 18. kola Premijer lige BiH svladao Tuzla City na Tušnju rezultatom 1:2.

Osim u uvodnim minutama kada je Tuzla City kontrolirao igru, Zrinjski je u ostatku prvog dijela imao kontrolu nad utakmicom i samo je vratar Adis Nurković zaslužan što Plemići nisu poveli nakon dobrih pokušaja Barišića iz Čirjaka.

Međutim, u 21. minuti ni Nurković ništa nije mogao napraviti. Edin Rustemović je odlično šutirao iz slobodnog udarca i pogodio je mrežu domaćeg tima za prednost Zrinjskog od 0:1.

Bez većih problema su gosti potom održavali prednost. Tuzla nije napravila apsolutno ništa pred golom gostiju i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Zrinjski je zaprijetio i na otvaranju drugog dijela. Bekić je izašao sam pred Nurkovića, ali umjesto mreže pogodio je Nurkovića i propala je odlična šansa.

Potom je u 61. minuti okvir gola spasio Tuzlake. Dobro je šutirao Perišić s vrha kaznenog prostora, ali nije imao sreće.

Plemići su zatim umirili igru. Nisu dopustili domaćim gotovo ništa, ali u 76. minuti Tuzla City ipak dolazi do gola. Samo što je ušao u igru Vukmirović je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1, prenosi SportSport.ba.

U sudačkoj nadoknadi Zrinjski je stigao do pobjede. Hairilahović je šutirao, lopta pogađa u glavu Stjepanovića i završava u mreži za pobjedu Plemića.

Rezultati susreta 18. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Krupa - Željezničar 2:1
Tuzla City - Zrinjski 1:2

Čelik - Mladost (17.00)

Nedjelja:
Radnik - Sloboda (13.00)
Široki Brijeg - Gošk (13.00)
Sarajevo - Zvijezda 09 (15.00) 

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close