Uzvrat s Legijom

Plemići otputovali u Poljsku: "Prijelomna utakmica za prolaz"

HŠK Zrinjski sutra igra utakmicu kod Legije u Varšavi, a Mostarci su danas otputovali u Poljsku.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2023. u 10:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog otputovali su u Varšavu dobroj atmosferi, iako ne u punom sastavu.

"Atmosfera je dobra kao i uvijek, iako imamo problema sa sastavom. Hrvoje (Barišić) nije s nama, a Tičinović se nije uspio oporaviti. Svi ostali su zdravi i spremni. Ne idemo tamo da bi potrošili vrijeme, ambicije su nam jasne, pružiti kvalitetnu igru i doći eventualno do pobjede", poručio je Krunoslav Rendulić prije puta.

Bit će ovo svojevrsni uzvrat ove dvije momčadi jer je Legia prije dva tjedna slavla s 2:1 u Mostaru, a sada će Poljaci biti ti koji imaju prednost domaćeg terena.

"Tada su centimetri odlučivali, a ovo će biti drugačija utakmica nego je bila u Mostaru. Bit će pun stadion, spektakularna atmosfera, a na nama je da odgovorimo na adekvatan način. Imamo jasan plan da se suprotstavimo i nadam se da ćemo pružiti dobru igru", dodao je Rendulić.

Od te utakmice u Mostaru Legia je tri puta igrala, dvaput pobijedila, a izgubila od Stal Mieleca na svom stadionu.

"Pogledali smo sve te utakmice, imaju standardiziranu ekipu, u kojoj se 15 ili 16 igrača stalno vrte. To je kvalitetna ekipa od koje se očekuje puno više od ovoga sada. U ligi ih ne ide kako treba, u Konferencijskoj ligi su prvi. No, imamo i mi svoju matematiku. Mislimo da je ova utakmica prijelomna i ako je riješimo u svoju korist imamo šanse za prolaz".

Legijin stadion može primiti nešto više od 30.000 navijača i s obzirom da su poljski navijači među najžešćima u Europi Plemiće će čekati vatrena atmosfera.
 
"Bit će dobra atmosfera i mi ćemo guštati, premda će biti manje-više cijeli stadion protiv nas. Sigurni smo da će se čuti i naši navijači, a na nama je da se prezentiramo najbolje pa što bude", zaključio je Krunoslav Rendulić.
 
Utakmica između Legije i Zrinjskog igra se u četvrtak u 18 i 45, a prijenos je na Arena Sport TV.
 
 

BIlbija: Europa ne trpi pogreške

Kapetan Nemanja Bilbije poručuje kako njegova momčad mora pogreške svesti na minimum.
"U Mostaru smo odigrali dobru utakmicu, ali Legia je iskoristila malu nepažnju i došla do pobjede. Morat ćemo paziti i na najsitnije detalje, jer Europa to ne trpi", rekao je Bilbija dodavši kako domaćin kao "najveća ekipa u Poljskoj" zaslužuje svaki respekt.
 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close