115 utakmica, 17 golova

Pjanić: Bilo bi previše da ostanem još

Pjanić je pravio transfere. Od Metza, Lyona, Rome, Juventusa, do Barcelone. Mnogi će reći kako je možda odlazak u Barcelonu bio njegov pogrešan potez s obzirom na to da je nakon toga na terenu bio sve manje.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2024. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo vremena se najavljivao i čekao njegov nastup za reprezentaciju. U vrijeme dok je još nosio dres Metza i igrao za omladinske selekcije Luksemburga. Imao je ponudio da zaigra i za "A" selekciju zemlje u kojoj je odrastao, čak i Francuske, ali je odbio. Čekajući poziv.

Kako smo se već i navikli, stvari su se oko selekcije BiH komplicirale, problem putovnice rješavao mjesecima, ali je na kraju ipak Miralem Pjanić zaigrao. To se dogodilo u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske 2008. godine. Pod vodstvom Blaževića Pjanić se našao u postavi pored nekih puno iskusnijih igrača kao što su Bajić, Berberović, Nadarević, Spahić, Šabić, Damjanović, Muslimović. Reprezentacija BiH nije otišla u Južnu Afriku, ali jeste u Brazil.

Pjanić je pravio transfere. Od Metza, Lyona, Rome, Juventusa, do Barcelone. Mnogi će reći kako je možda odlazak u Barcelonu bio njegov pogrešan potez s obzirom na to da je nakon toga na terenu bio sve manje. Ozljeda je bilo sve više, Miralem je karijeru nastavio daleko od očiju javnosti u ekipi Sharjaha.

Nakon 115 utakmica i 17 golova u dresu reprezentacije, odlučio je povući se. U 34. godini. Uz dilemu je li mogao pomoći reprezentaciji u još jednom ciklusu ili ne.

Pjanić je bio gost Centralnog dnevnika Senada Hadžifejzovića na Face TV, gdje je nešto detaljnije govorio o svojoj odluci.

"Došlo je vrijeme za mlađe igrače i reprezentacija treba da njima osigura kontinuitet. Došao je novi izbornik i odluka da ostavim svoje mjesto je bila za dobrobit reprezentacije, treba da drugi imaju neku veću ulogu. Bio sam tu dosta godina, dosta toga prošao, ali jednostavno - došlo je pravo vrijeme da idem. Bilo bi previše da ostanem još. Ne bih želio da ostanem ljudima u lošem sjećanju i da me neko pamti po lošem. Sigurno jedna od mojih najtežih odluka, ali nekada i takve trebamo napraviti", rekao je Pjanić

Na pitanje o odnosu s medijima i navodno lošem tretmanu za koji pojedinci smatraju da je imao, rekao je da ima pravo da daje izjave nakon utakmice ili ne daje.

"Nisam nikad imao neki poseban odnos s medijima, niti sam želio. Oni imaju pravo pisati što hoće, a ja imam pravo da dajem izjave ili ne. Ostvario sam ogromnu karijeru, bio važan dio reprezentacije i ponosan sam na to. Sigurno to nisu cijenili koliko su trebali, a s navijačima nemam nikakav problem. Nije nam bilo lako ni igrati u posljednje vrijeme, ali ja nemam problem ni s kim i to poštujem", dodao je Pjanić.

Kopirati
Drag cursor here to close