Raspucavanja

Pique kritizirao redoslijed izvođenja jedanaesteraca i dao svoj prijedlog

Pique, koji je u dresu španjolske reprezentacije odigrao 102 utakmice, prvo je čestitao na dobrom nastupu svim igračima.
Sport / Nogomet | 07. 07. 2021. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Tuga u španjolskim redovima nakon jedanaesteraca

Španjolski branič i igrač Barcelone Gerard Pique oglasio se nakon polufinala Španjolske i Italije na Europskom prvenstvu i dao svoje mišljenje o izvođenju jedanaesteraca po završetku produžetaka.

Pique, koji je u dresu španjolske reprezentacije odigrao 102 utakmice, prvo je čestitao na dobrom nastupu svim igračima.

''Veliki turnir za Španjolsku. Moramo biti ponosni. Ne mislim da postoji bolja momčad u ovim natjecanjima, ali jedanaesterci su ponekad okrutni. Podrška momčadi'', napisao je Pique na Twitteru, a zatim se još dotaknuo "ruleta penala".

''Nije slučajno da su tijekom velikih natjecanja koja su upravo u tijeku, Eura i Cope Americe, u sva četiri raspucavanja penala do sada pobijedile momčadi koje su prve pucale. Statistika pokazuje da one imaju više opcija. Na turniru kao što je ovaj to nije pošteno jer momčad koja penale izvodi kao druga kreće u raspucavanje hendikepirana'', napisao je Pique te dodao:

''Mislim da bi najbolji format i redoslijed bio ABBAABBAAB. Tako se momčadi izmjenjuju na način koji nije tako emocionalno težak za one koji promaše. Sinoć je prvi izvođač bio Talijan Locatelli, a njegov pokušaj je Simon uspio zaustaviti i dati poticaj suigračima''.

Ipak, oni taj poticaj nisu iskoristili jer je i prvi španjolski izvođač Olmo bio neuspješan poslavši loptu visoko preko gola.

Sljedećih pet izvođača, tri talijanska i dva španjolska bili su uspješni, a onda je loptu uzeo Morata. Pokušaj španjolskog napadača koji igra u Italiji bio je prilično loš i Donnarumma ga je uspio zaustaviti.

To je dalo priliku Jorginhu da svojim specifičnim izvođenjem udarca s bijele točke odvede Italiju u finale i on je to učinio, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close