Euro 2020

Italija u dramatičnoj utakmici nakon penala izbacila Španjolsku

Nakon regularnog dijela i produžetaka bilo je 1:1, da bi onda nakon kaznenih udaraca Italija prošla Španjolce s ukupnih 5:3.
Sport / Nogomet | 06. 07. 2021. u 23:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Italije prvi je finalist ovogodišnjeg Europskog prvenstva, nakon što je u utorak na londonskom stadionu Wembley pobijedila Španjolsku s 2-1 (1-1), boljim izvođenjem jedanaesteraca (4-2).

Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1. Vodeći pogodak za Italiju postigao je Federico Chiesa u 60. minuti, a izjednačio je Alvaro Morata u 80. minuti na asistenciju Danija Olma. U produžetku nije bilo pogodaka.

Unai Simon je u prvoj seriji jedanaesteraca obranio udarac Locatelliju, a Dani Olmo je prebacio vrata. U drugoj seriji je Belotti donio prednost Italiji, a Moreno izjednačio. Italiji je u trećoj seriji novo vodstvo donio Bonucci, a Thiago Alcantara je pogodio za 2-2. Za vodstvo Talijana 3-2 pogodio je Bernardeschi, a Moratin udarac obranio je Donnarumma. Pobjedu Talijanima donio je Jorginho. 

Italija je tako na drugom Europskom prvenstvu zaredom izbacila Španjolsku, nakon što su "azzuri" eliminirali "furiju" i u osmini finala 2016.

U svom četvrtom finalu na europskim prvenstvima Talijani će igrati protiv boljeg iz polufinalnog okršaja Engleske i Danske, koji je na rasporedu u srijedu u 21 sat na Wembleyju.

Do jedinog naslova europskog prvaka Italija je stigla 1968. kao domaćin. Nakon toga su Talijani poraženi u finalu 2000. (Francuska) i 2008. (Španjolska).

Finale će biti odigrano na istom stadionu u nedjelju, 11. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close