Fenjeraš pod Bijelim brijegom

Petrović: Nemamo pravo na pogrešku

HŠK Zrinjski u ponedjeljak dočekuje posljednju Zvijezdu 09, a do utakmice će znati koliko mu banjalučki Borac "bježi" na vrhu ljestvice.
Sport / Nogomet | 07. 04. 2024. u 16:35 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada u nedjelju navečer svoju utakmicu odigraju Velež i Borac, u Zrinjskom će znati koliko im Borac bježi i hoće li protiv Zvijezde 09 dobiti priliku da dodatno smanje zaostatak.

Iako je Zvijezda 09 posljednja ekipa na ljestvici i, nakon pobjede Željezničara, daleko najgori gost, u Zrinjskom su oprezni, jer najgore je igrati utakmice gdje su bodovi unaprijed upisani.

"Za nas su to najteže utakmice, jer ne možeš puno dobiti, ali možeš itekako puno izgubiti. Zvijezdi 09 svako poštovanje, ali kada igraš protiv posljednjeg na ljestvici onda je opće razmišljanje da moraš dobiti. Zvijezda jeste zadnja, ali nije najslabija u ligi, po meni je bolja od nekoliko ekipa. Imali su puno pehova i onda te zadesi serija poraza. Mijenjali su puno igrača, puno trenera, ali to je opasna ekipa. Sva utakmica je teška, pa i ova", kaže trener Željko Petrović.

Njegova momčad u nedjelju navečer ima zadnji trening pred utakmicu, na kojem će odrediti koji igrači će biti u zapisniku u ponedjeljak.
 
"Stanje je takvo da ćemo tek na treningu odlučiti tko će u karantenu. Od zadnjeg treninga neki igrači su imali vremena oporaviti se, pa ćemo vidjeti tko je spreman. Uostalom, igrat ćemo s najspremnijim igračima", dodao je Petrović.
 
Video: Željko Petrović uči Zvijezde 09
 
Plemiće nakon Zvijezde čeka serija derbija, uključujući uzvrat polufinala Kupa protiv Sloge.
 
"Igramo polufinale Kupa i imamo seriju jakih i važnih utakmica. Ako želimo ostvariti zacrtane ciljeve nemamo pravo na pogrešku".

Petrović je na početku bio dosta kritiziran zbog lošijih rezultata, ali prije svega blijedih partija. Sada mu se mora priznati da ekipa djeluje bolje, a kaže da je jedan od razloga i to što se pojedini igrači vraćaju u formu.

"Mi smo zaboravili da je Barišić nekoliko mjeseci bio izvan terena, da Šunjić i Savić dugo nisu igrali natjecateljske utakmice, da je Ćorluka propustio dobar dio priprema... Nisam htio tražiti alibi, nego sam ekipu tjerao da igra mora biti brža i brža. Bradarić nam je dosta donio na brzini, a i povratak Ilinkovića je važan, jer njegova ozljeda bila je veliki hendikep. Šunjić sada i Šunjić na početku polusezone su dan i noć. Znam da smo Zrinjski i znam da nema ni vremena ni strpljenja, ali ulazimo postepeno u ritam i bit će to sve bolje i bolje", zaključio je Željko Petrović.

Utakmica između Zrinjskog i Zvijezde 09 igra se u ponedjeljak u 18 sati.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close