Modrima još milijuna

Petković i Ivanušec čekaju AEK, a onda odlaze iz Dinama

Turski sportski dnevnik, Fanatik doznaje da je Trabzonspor na korak do dovođenja Brune Petkovića. Dinamo će zadržati Petković za dvomeč s AEK-om te da će odmah nakon njega igrač otići u Tursku. Isto vrijedi i za Ivanušeca, koji prelazi u Feyenoord.
Sport / Nogomet | 07. 08. 2023. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Petković je jedina meta Trabzonspora. Hrvatska zvijezda odbila je novi ugovor u Dinamu i želi opet surađivati s Nenadom Bjelicom. U pregovorima Trabzonspora i igrača nije bilo nikakvih problema, uskočio je i Bjelica i sve je dogovoreno", tvrdi Fanatik.

"Dinamo je prvo tražio pet milijuna eura, ali je zatim spustio visinu odštete na četiri milijuna jer Petković ima samo još godinu dana ugovor. Dinamo igra protiv AEK-a 8. i 15. kolovoza, a Petković će u najgorem slučaju 16. kolovoza potpisati ugovor. Bjelica želi da ga ima na raspolaganju za utakmicu protiv Galatasaraya 19. kolovoza", prenosi Sport KLub.

Fanatik navodi i da je Trabzonspor novac za dovođenje Petkovića pronašao prodajom imena stadiona na pet godina za 40 milijuna eura. Nedavno je i član uprave Trabzonspora Birhan Emre Yazici umirivao navijače i rekao im da 28-godišnji Petković sigurno dolazi.

Petković je u Dinamo stigao prije pet godina za milijun eura. Za zagrebački klub je skupio 212 nastupa i zabio 65 golova uz 48 asistencija.

Hrvatski reprezentativac i trenutno najbolji igrač Modrih, Luka Ivanušec ostaje u Dinamu još najmanje tjedan dana, otkriva nizozemski De Telegraaf.

Ivanušec je sve dogovorio s Feyenoordom, ali ostat će u Dinamu za dvije utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv AEK-a.

"Feyenoord u nedjelju sezonu otvara bez Ivanušeca jer je nogometaš odlučio ostati u Dinamu za utakmice protiv AEK-a. Ivanušec ne želi unositi nemir u klub koji mu je puno toga donio pa pristaje odgoditi transfer", piše De Telegraaf i navodi da bi nakon AEK-a hrvatski reprezentativac trebao potpisati petogodišnji ugovor.

Nizozemci će ga platiti oko devet milijuna eura.

Ranije je Dinamov trener Igor Bišćan najavio odlazak Ivanušeca rekavši da će mu nedostajati takav igrač.

Dinamo je Ivanušeca doveo prije pet godina iz Lokomotive za tri milijuna eura. Od tada je odigrao 170 utakmica, postigao 36 i namjestio 19 golova. Na startu ove sezone zabio je hat-trick Astani te imao gol i asistenciju protiv Istre.

Kopirati
Drag cursor here to close