Kovačević se nije pojavio, jer nije trebao biti pozvan!

Petev ništa ne zna, pa mu moraju objasniti

Međutim i bez utakmica sa reprezentacijom ili oko iste uvijek se nešto događa. Tako se jednostavno na okupljanju ovaj put nije pojavio golman Vladan Kovačević.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2022. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da stvari ne funkcioniraju onako kako bi trebale u jednoj ozbiljnoj reprezentativnoj selekciji, pokazalo je prvo okupljanje nakon katastrofalnog ciklusa za Svjetsko prvenstvo. Reprezentacija BiH je u istom ostvarila samo jednu pobjedu, ali to nije kako kažu izborinik, igrači, pokvarilo nikad bolju atmosferu. Uglavnom se priča o prošlim kvalifikacijama i tom porazu od Finske u Zenici.

Sada dolazi Liga nacija koja teško da će nešto promijeniti što se tiče reprezentacije BiH. Možda jedna pobjeda ili neki remi uz pomoć pojedinih medija će barem malo da razbiju apatiju koja vlada posljednjih godinu, dvije. Međutim i bez utakmica sa reprezentacijom ili oko iste uvijek se nešto događa. Tako se jednostavno na okupljanju ovaj put nije pojavio golman Vladan Kovačević.

"Jedino Vladan Kovačević nije tu, a ne znam zbog čega jer se nije javio. Svi igrači su tu i krećemo s treninzima. Vjerujem da ćemo izgledati dobro. Ne mislim da smo igrali kod kuće loše, igrali smo loše protiv Finske, ali rezultatski to je tako. Momci su dosta toga uradili. Sada izgledamo puno bolje, a bez samopuzdanja i jedinstva ne možemo igrati”, rekao je Petev u svom stilu onako baš kako smo navikli.

Još dok je branio za ekipu Sarajeva, mnogi su Kovačevića izdvajali kao najboljeg u domaćem prvenstvu, prizivali i tražili njegov poziv u reprezentaciju, a on sam je jednom prilikom izjavio:

"Poziv u A reprezentaciju, to je jedna od najljepših stvari u mojoj karijeri"

Šest puta je bio na klupi, ali na gol još uvijek nije stao. Da se kojim slučajem radi o normalnoj selekciji, vjerojatno bi se netko tko obavlja neku od funkcija pojavio na presici, objasnio o čemu se radi i podvukao crtu na status Vladana Kovačevića. Ovako imako tek objašnjenje njegovog menadžera u kojem stoji sljedeće:

"Mi, firsteleven ISM, športska agencija i menedžment agencija vratara Vladana Kovačevića/RKS Rakow izjavljujemo:

Vladan Kovačević se uopće nije trebao naći na spisku A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Pošto našu struku shvaćamo jako ozbiljno, pravovremeno smo informirali gospodina Vicu Zeljkovića, predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao i izbornika, gospodina Ivayla Peteva, da je Vladan Kovačević odlučio ne odazvati se pozivu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ako je to u aktualnoj situaciji od strane spomenute gospode ignorirano, opet nije razlog javnosti davati izjave: "Kovačević se nije javljao". Koliko god svi mi živjeli pod pritiskom javnosti i struke, imamo odgovornost jednom iskrenom pristupu i korektnom odnosu, sa svima, koji su dio svega, a to je najviše javnost, te na kraju sami navijači.

Ovdje nema mjesta, niti vremena bilo kakvim špekulacijama i nagađanjima, koja se trenutno šire u eteru. Pošto je mladi gospodin Vladan Kovačević prirodni Srbin, niti klub igrača, niti mi agencija igrača nemamo poziv reprezentacije Srbije i ako bi u aktualnom slučaju to bila nagrada najboljem vrataru Ekstraklase u Poljskoj.

Vratar Vladan Kovačević i mi njegova agencija želimo reprezentaciji Bosne i Hercegovine puno uspjeha u budućnosti," stoji u saopćenju koje se pojavilo u medijima.

Kopirati
Drag cursor here to close