Treća utakmica protiv Finske i dalje BiH bez pobjede

Petev: Bez presinga protivnika mi smo im poklonili previše lopti

"Bez presinga protivnika mi smo im poklonili previše lopti i moramo to smanjiti na minimum. Čestitam momcima, svaki je dao sve od sebe. Zalaganje nije izostalo, ali neke greške moramo ispraviti", naglasio je Petev.
Sport / Nogomet | 05. 06. 2022. u 00:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni u trećem pokušaju pod vodstvom Ivayla Peteva reprezentacija BiH nije uspjela savladati Finsku. U osrednjoj predstavi, Finci su bili bliže trijumfu, na kraju je Prevljak zabio gol koji je koliko toliko popravio krajnji dojam. Gol vrijedan boda koji je poprilično burno proslavljen u taboru reprezentacije BiH. Čini se najvažniji za izbornika Peteva čije reakcije na klupi čini se jasno ukazuju na činjenicu da je za njega ovaj ciklus u Ligi nacija izuzetno važan. Možda čak i presudan.

"Bili smo malo nervozni. Imali smo desetak minuta gdje smo puno griješili i gubili svaku loptu. To je problem koji moramo riješiti u naredna tri dana. Bez presinga protivnika mi smo im poklonili previše lopti i moramo to smanjiti na minimum. Čestitam momcima, svaki je dao sve od sebe. Zalaganje nije izostalo, ali neke greške moramo ispraviti. Imamo Gazibegovića koji je danas odigrao prvu zvaničnu utakmicu za reprezentaciju i dva mlada igrača u odbrani i treba nam malo vremena. Možda je to razlog ovakve igre, ekipa je mlada. Zadovoljan sam jer smo mi dali gol na kraju, da je bilo obrnuto ne bih bio zadovoljan. U drugom poluvremenu smo izmjenama malo promijenili ritam, igrali smo bolje i na kraju smo uspjeli da izjednačimo" istako je Petev.

Kopirati
Drag cursor here to close