Ligue 1

Peta pobjeda zaredom za Monaco; Sramotni kiks PSG-a

Monaco je ostao na četvrtom mjestu sa 42 boda, šest manje od vodećeg Lillea koji je preuzeo vodstvo na ljestvici nakon pobjede protiv Dijona sa 1:0.
Sport / Nogomet | 01. 02. 2021. u 06:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 22. kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco, kojeg vodi Niko Kovač, je na gostovanju pobijedio Nantes sa 2:1 ostvarivši petu uzastopnu pobjedu.

Golove za momčad iz Kneževine zabili su Guillermo Maripan (45) i Kevin Volland (60), dok je strijelac za Nantes, koji je od 74. minute igrao bez isključenog Nicolasa Paliosa, bio Renaud Emond u 83. minuti.

Kovačeva momčad je mogla i uvjeljivije slaviti, ali su njegovi igrači još dva puta gađali okvir gol. U 18. minuti Sofiane Diop, a u 70. i Aurelien Tchouameni, piše Hina.

Monaco je ostao na četvrtom mjestu sa 42 boda, šest manje od vodećeg Lillea koji je preuzeo vodstvo na ljestvici nakon pobjede protiv Dijona sa 1:0.

Pogodak odluke zabio je Yusuf Yazici u 29. minuti. Za domaći sastav cijeli je susret odigrao hrvatski reprezentativac Domagoj Bradarić.

Inače, iznenađenje kola priredili su nogometaši Lorienta pobijedivši PSG sa 3:2, čime su nanijeli prvi poraz Parižanima otkako ih je preuzeo Mauricio Pochettino.

Lorient se uoči ovog kola nalazio na 19. mjestu s istim brojem bodova kao i fenjeraš Nimes i očekivala se lagana pobjeda francuskog prvaka.

No, Lorient je sjajnom predstavom kreirao senzaciju. Bila je to prva pobjeda Lorienta protiv PSG-a nakon 12 uzastopnih poraza, te prva u posljednjih 10 godina.

Domaćin je poveo u 36. minuti golom Laurenta Abergela, no PSG je potom okrenuo rezultat s dva gola Neymara, a oba je zabio iz kaznenih udaraca (45, 58).

Lorient je u 80. minuti uspio izjednačiti preko Yoanea Wisse, a u posljednjim trenucima susreta Teremas Moffi je nakon sjajne kontre zabio za pobjedu domaćina.

U ostalim susretima Angers je sa 3:1 pobijedio Nimes, a Metz je u golijadi na gostovanju porazio Brest sa 4:2.

Reims je svladao Strasbourg sa 1:0. Identičnim rezultatom je St Etienne u gostima pobijedio sa 1:0 Nicu.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close