Gosti napustili teren

Pet crvenih, prekid, vrijeđenje na rasnoj osnovi

Susret između Budućnosti i Zete prekinut je deset minuta prije kraja
Sport / Nogomet | 18. 10. 2020. u 11:41 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki derbi prvenstva Crne Gore koji je igran u devetom kolu na kraju nije završen. Susret između Budućnosti i Zete prekinut je deset minuta prije kraja, nakon što su gosti nezadovoljni suđenjem napustili teren, kod rezultata 1:0 za domaću Budućnost.

Već u prvom poluvremenu glavni sudac Nikola Dabanović je poslao pod tuš Vaska Kalezića koji je jedno vrijeme bio igrač Veleža, zbog dva žuta kartona. U 73.minuti Janko Simović je također pocrvenio zbog prigovora nakon što je dosuđen jedanaesterac za Budućnost. Draško Božović je bio siguran s bijele točke. Igrač Zete, Kamerunac AlphonseSoppo je optužio glavnog suca da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi:

- Kada je dosuđen jedanaesterac za Budućnost bio sam blizu suca i rekao mu "Ovo nije jedanaesterac, ovo ne može da bude jedanaesterac.

On mi je dobacio: 'J.... te crnac'. Znam crnogorski jezik, sve razumijem...

Simović je stao u moju zaštitu i on je isključen, tvrdi Soppo. Utakmica je na kraju prekinuta nakon trećeg crvenog kartona kojeg je dobio Srđan Krstović, zbog udaranja laktom Marka Vučića.

Nakon toga je Dejan Roganović odlučio povući momčad s terena. U gužvi koja je nastala pokazana su još dva crvena kartona, oba igračima Zete, braći Matiji i MijatuLambuliću. Ovo nije prvi put da se utakmica ova dva rivala prekida.

Nešto slično se dogodilo 2006. godine, tada su nogometaši Budućnosti odlučili napustiti teren kod rezultata 2:2. Za očekivati je da će nakon prekida utakmica biti registrirana rezultatom 3:0 za domaće, a vrlo je moguće da Zeta bude kažnjena oduzimanjem bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close