Najbolji nogometaš ikada

Pele otpušten iz bolnice, ali mora na kemoterapiju

Premda se u bolničkom priopćenju ne spominje riječ "rak", kemoterapija se obično primjenjuje u liječenju te bolesti.
Sport / Nogomet | 01. 10. 2021. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni brazilski nogometaš Pele (80) otpušten je u četvrtak iz bolnice, kamo je primljen prije mjesec dana radi operacije "sumnjivog" tumora, ali će morati na kemoterapiju.

"Edson Arantes do Nascimento jutros je otpušten iz bolnice. Njegovo je zdravstveno stanje stabilno i primit će kemoterapiju nakon uklanjanja tumora debelog crijeva 4. rujna", priopćila je bolnica Albert Einstein u Sao Paulu.

Premda se u bolničkom priopćenju ne spominje riječ "rak", kemoterapija se obično primjenjuje u liječenju te bolesti.

"Sretan sam što idem kući, hvala svima koji ste mi uljepšali život svojim porukama potpore", napisao je Pele u poruci na Instagramu uz fotografiju na kojoj je sa suprugom i s liječničkim timom.

Trostruki svjetski prvak primljen je u bolnicu 31. kolovoza na rutinski pregled na kojemu mu je otkriven "sumnjiv" tumor debelog crijeva. Operiran je četiri dana poslije.

Nalaz biopsije tumora još nije objavljen.

Pele je prethodnih godina imao zdravstvenih problema, 2015. je podvrgnut operaciji prostate, a 2019. bio je bolnici zbog urinarne infekcije. Osvojio je tri svjetska prvenstva - 1958., 1962. i 1970. i najbolji je strijelac brazilske reprezentacije sa 77 zgoditaka na 92 utakmice.

 

Kopirati
Drag cursor here to close