Treći put u povijesti

VIDEO I Parižani pogađali okvir gola, Borussia ide ponovo na Wembley

S točno 35 godina i 143 dana, Hummels je postao najstariji Nijemac koji je zabio gol u nokaut fazi Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2024. u 23:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedini naslov prvaka Europe Borussia je osvojila 1997. godine. Na Wembleyu su bili 2013. godine, ali je Robben zabio u 89. minuti za slavlje Bayerna. Jedanaest godina kasnije, ponovo će Borussija na Wembley. U sezoni kada realno se to nije očekivalo.

Na Park prinčeva sastav iz Dortmunda je došao s golom prednosti i na kraju je slavio opet minimalno, ali ovaj put je to je bilo puno vrjednije. Posebno ako se pogleda drugo poluvrijeme utakmice u kojem smo vidjeli ono najvažnije. Jer prvo nije ponudilo previše toga.

Kada je u pitanju prvo, tu smo vidjeli nešto opasniji PSG na otvaranju ali ne opet nešto pretjerano, dok je Borussija krenula slobodnije u polovinu protivnika nakon dvadesetak minuta.

U dvadesetoj minuti Sancho je napravio malo problema na lijevoj strani obrane PSG-a, dok je Ryerson šutirao u vanjski dio mreže. U 32. minuti, Dembélé je neprecizan na drugoj strani. Najbolju priliku u prvom dijelu su imali gosti. Prizemni udarac Adeyemija sjajno je obranio Donnarumma.

Na najbolju priliku PSG-a se čekalo do 47. minute, Zaïre-Emery je pogodio stativu. I odmah na drugoj strani gol. Korner za Borussiju, najstariji na terenu, Hummels pogađa za 0:1. S točno 35 godina i 143 dana, Hummels je postao najstariji Nijemac koji je zabio gol u nokaut fazi Lige prvaka

Video: PSG - Borussia Dortmund 

Vrijeme je prolazilo, Parižani su bili u sve težem položaju. Ramos je imao svoju priliku u 60. minuti, ništa. Mendes je opalio s više od 20 metara, ali je opet stativa spasila goste. Četiri minute prije kraja, Mbappé je pucao s peterca nakon gužve u kaznenom prostoru. Nije stativa, jeste prečka.

Gol sastava iz Dortmunda kao da je bio začaran ove večeri. Teško se možemo prisjetiti kada je jedna ekipa toliko puta pogodila okvir gola u polufinalu Lige prvaka. U dvije utakmice. Jer ne zaboravite, u prvom susretu su Parižani samo u jednom napadu dva puta pogodili stativu. Za četvrti put u revanšu se pobrinuo Vitinha.

Na kraju je smo još imali duel Schlotterbecka i Mbappéa, ali penala nije bilo. PSG ima za čime žaliti, PSG mora čekati na novu priliku.

Kopirati
Drag cursor here to close