Zbog bolničkog liječenja

Papa neće primiti Vatrene

Kako je objavila talijanska novinska agencija ANSA, papa Franjo je u srijedu primljen u rimsku bolnicu Gemelli. Tamo će mu biti urađena hitna operacija, dvije godine nakon što mu je odstranjeno 33 centimetara crijeva.
Sport / Nogomet | 07. 06. 2023. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija, po svemu sudeći, neće u petak od 11 sati biti na privatnoj audijenciji kod pape Franje u Rimu.

Kako je objavila talijanska novinska agencija ANSA, papa Franjo je u srijedu primljen u rimsku bolnicu Gemelli. Tamo će mu biti urađena hitna operacija, dvije godine nakon što mu je odstranjeno 33 centimetara crijeva.

Navodno, pojavili su se novi problemi, a iz Vatikana javljaju da će papa biti anesteziran za vrijeme postupka, odnosno da će u bolnici ostati nekoliko dana.

Papa je u rimskoj bolnici na redovnim pretragama bio u utorak, a pojavio se u dobrom raspoloženju. U srijedu ujutro je pak imao redovitu tjednu audijenciju na Trgu svetog Petra, uz dva sastanka prije tog događaja, dodaje se u javljanju.

Podsjetimo, Hrvatska nogometna reprezentacija započela je završnu operaciju "Liga nacija".

Naime, od 14. do 18. lipnja u Rotterdamu i Enschedeu održat će Final Four trećeg izdanja Lige nacija na kojem će nastupiti Nizozemska, Italija, Španjolska i Hrvatska.

U prvom polufinalnom srazu 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu snage će odmjeriti Nizozemska i Hrvatska, dok će dan kasnije na De Grolsch Vesteu u Enschedeu igrati Italija i Španjolska.

Finale je 18. lipnja u Rotterdamu, a istog će dana u Enschedeu biti susret za treće mjesto.

Za "Oranje", "Furiju" i "Azzurre" bit će to drugo sudjelovanje na završnom turniru, a za "Vatrene" premijera.

U dosadašnja dva izdanja Lige nacija slavili su Portugal i Francuska.

Spomenimo da je napadač splitskog Hajduka Marko Livaja napustio je pripreme hrvatske reprezentacije te neće konkurirati za završni turnir Lige nacija.

Iz HNS-a su poručili kako je Livaja razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem o incidentu koji se dogodio tijekom treninga u ponedjeljak u Rijeci kada je nekoliko pojedinaca na neprimjeren i vulgaran način vrijeđalo hrvatskog reprezentativca.

Dalić i Livaja složili su se kako je incident kreirao neugodnu atmosferu te okruženje u kojem je Livaji nemoguće fokusirati se na završni turnir Lige nacija sljedećeg tjedna Nizozemskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close