Trener GOŠK-a

Pamić: Kad igrači počnu vjerovati u sebe, krenut ćemo naprijed

GOŠK je definitivno druga ekipa od one koju je Pamić zatekao u Gabeli. Prvenstveno igrom, ali i po igračkom kadru jer je bilo dosta promjena.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2020. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kup utakmica sa Širokim Brijegom u okviru šesnaestine finala i poraz od 1:0 (Branimir Cipetić, 47. minut), za gabelski GOŠK je bila još jedna potvrda rasta ekipe u igračkom smislu, ali i nedostataka prvenstveno u napadu.

Gabeljani su protiv premijerligaša imali tri stopostotne prilike koje nisu realizirali, ali su zbog pružene igre s optimizmom napustili teren i okrenuli se obvezama u Prvoj ligi FBiH, za njih prioritetnom natjecanju.

''Ne mogu reći da su naše zadnje tri utakmice bile loše, mislim da smo stvarno zaslužili više od jednog remija i dva poraza. To sam rekao i dečkima. Očekivao sam da ćemo biti dobri jer je ova utakmica bila psihološki manje bitna. To što mi promašimo stvarno je previše. Iz svih linija dolazimo u šanse, a opet nikako da ga uvalimo. Ovo je ipak put i rješenje problema za GOŠK jer svaka utakmica je sve bolja'', govorio je poslije susreta Igor Pamić.

GOŠK je definitivno druga ekipa od one koju je Pamić zatekao u Gabeli. Prvenstveno igrom, ali i po igračkom kadru jer je bilo dosta promjena.

''Ova momčad ima srca, snage i želje, a imamo i širinu, pojačali smo se. Ja vjerujem tim igračima, oni vjeruju meni, osjećam to i siguran sam. Sad mi treba ono najbitnije – da oni počnu vjerovati u sebe. Tu je ključ. Oni vjeruju više u mene, nego sami u sebe. Kad to popravimo, GOŠK će krenuti naprijed. Ne mogu govoriti o nečem višem osim da se želimo izvući sa dna. Međutim serija od nekoliko pobjeda u nogometu nosi čuda i mi ćemo se truditi da do te serije što prije dođemo'', poručio je trener Gabeljana.

Ovaj dio nedostatka “vjere u sebe” je posebno vidljiv u zadnjoj trećini terena, odnosno u izostanku kvalitetne realizacije.

''Postoji kod mlađih dečki tehničkih nedostataka, a pogotovo taj pritisak koji je strahovito bitan jer pod pritiskom mozak radi usporeno. Imamo jedan problem – samopouzdanje. Osim toga izvadio sam i statistiku svih naših igrača i primijetio da su svi naši napadači u svojim karijerama dali jako malo golova. To je problem. Oni moraju sebi više vjerovati'', istaknuo je Pamić, piše Dnevni list.

Pravi test pruženog i ostvarenog napretka će biti utakmica sa TOŠK-om u Tešnju (nedjelja, 15.30 sati).

''Siguran sam da me momčad prati, svaku utakmicu se dižemo i to mora dati rezultata. Ja nisam pod pritiskom, miran sam jer vidim kako mi momčad napreduje. Očekuje nas jedna žestoka utakmica, a nama fali najbolji igrač Igor Savić i idemo vidjeti kako će momčad na to reagirati. Ja se nadam da će reagirati hrabro, a ja ću pokušati biti pametniji i racionalniji nego u prethodne tri utakmice. Sad već poznajem bolje igrače i mislim da znam način kako da igramo da bi uzeli bodove, a to je sad prioritet. Uvjeren sam da će GOŠK opet igrati dobro'', zaključio je Igor Pamić.

“Ne treba mi da me hvale”

U posljednjih nekoliko utakmica su Gabeljani evidentno napredovali kao tim, a potvrdu za to su dobili i iz ekipa protivnika.

''Ne interesira me da me stalno netko hvali kao trener Budućnosti ili Posušja, a i sad svi poslije Širokog Brijega. Što će mi to kad još nema bodova'', zapitao se Pamić.

Hrkać: GOŠK nije za podcijeniti

Široki Brijeg je u Gabeli vodio Frano Hrkać.

''Zadovoljni smo s rezultatom, cilj je ostvaren i to je najbitnije. Nije bilo lako jer GOŠK nije klub za podcijeniti, bez obzira što trenutno imaju malo lošiji rezultat. Oni su sigurno kvalitetna ekipa i klub. Naš golman Mario Miškić je skinuo tri situacije jedan na jedan'', prokomentirao je Hrkać.

Kopirati
Drag cursor here to close