Pandemija obara cijene

Pala cijena bh. nogometaša

Za pet milijuna pala je cijena Miralema Pjanića na novoažuriranoj listi Transfermarkta, internet platforme koja se bavi procjenama vrijednosti transfera nogometaša
Sport / Nogomet | 26. 03. 2020. u 18:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veznjak Juventusa i dalje je najskuplji reprezentativac Bosne i Hercegovine s ukupno 65 milijuna eura. Prati ga kapiten Rome i bh. reprezentacije Edin Džeko, čija je vrijednost ostala na prethodnom nivou od 14 milijunaa eura. Pretpostavlja se da je na pad cijena značajno uticao globalni svjetski problem sa pandemijom koronavirusa, a čije se posljedice ponajviše osjete upravo u Italiji, pišu Nezavisne.

Cijena je značajno pala i golmanu Milana Asmiru Begoviću i nogometašu engleskog Sheffield Uniteda Muhamedu Bešiću za po dva milijuna i sada vrijede po tri milijuna eura.

Na drugoj strani cijena je najviše porasla Edinu Višći. Nogometaš turskog Basaksehira je skuplji za milijun eura i sada je treći najvredniji bh. igrač sa vrijednosti od 13 milijuna eura. Porasla je cijena i Denija Miloševića za 300.000 eura. Igrač Konjaspora tako je s ukupnom svotom od 2,3 milijuna eura prestigao Tonija Šunjića i ušao na listu deset najskupljih "zmajeva".

U top deset listi najskupljih nogometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine nalaze se: Miralem Pjanić (Juventus) 65 milijuna eura, Edin Džeko (Roma) 14, Edin Višća (Basaksehir) 13, Amer Gojak (Dinamo Zagreb) 7, Gojko Cimirot (Standard) 5,5, Ermin Bičakčić (Hoffenhaim) 3,5, Asmir Begović (Milan) 3, Muhamed Bešić (Sheffield United) 3, Smail Prevljak (Eupen) 2,5 i Deni Milošević (Konjaspor) 2,3.

Kopirati
Drag cursor here to close