Maksimalno zalaganje

Džeko: Plasman na EURO bi bio kruna moje reprezentativne karijere

''Ja ne znam da od nastupa na Europskom prvenstvu može biti veća motivacija za igrača i vjerujem da svi igrači s novim izbornikom žele dati maksimum da odvedemo selekciju na EURO na kojem nikada nismo bili''
Sport / Nogomet | 18. 02. 2020. u 17:51 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i golgeter Rome Edin Džeko izjavio je da bi, pored odlaska na Svjetsko prvenstvo, plasman na Europsko nogometno prvenstvo (EURO) bio kruna njegove igračke karijere u reprezentativnom dresu, prenosi Anadolu Agency (AA).

''Dobili smo izbornika koji ima dosta iskustva i sigurno nam može dosta pozitivnog donijeti. Vjerujem da svi mi, igrači znamo što nas očekuje u tim ožujskim utakmicama i da nam ne treba nikakva dodatna motivacija'', kazao je Džeko u intervjuu za portal UEFA-e.

Ističući kako izbornik Duško Bajević već sada priprema sve i upoznaje igrače za predstojeće dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za plasman na EURO, Džeko je kazao da je najvažnije da svi u timu budu zdravi i potpuno spremni za te utakmice.

''Ja ne znam da od nastupa na Europskom prvenstvu može biti veća motivacija za igrača i vjerujem da svi igrači s novim izbornikom žele dati maksimum da odvedemo selekciju na EURO na kojem nikada nismo bili'', kazao je Džeko.

Komentirajući neuspješne nastupe u ranijim baražima za odlazak na velika natjecanja, Džeko je kazao su imali teže protivnike, a da se sada nada da će ovog puta biti po narodnoj izreci treća-sreća.

''Ne volim se vraćati unazad. Imamo priliku pred našim navijačima i vjerujemo u odlazak na EURO. Prvo Europsko prvenstvo za BiH, za mene i sve igrače veliki je to ulog. Svi sanjamo da igramo na velikim natjecanjima sa svojim reprezentacijama. Sigurno je da bi, nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ovo bila kruna moje igračke karijere u reprezentaciji'', poručio je Džeko.

Na upit što misli o Sjevernoj Irskoj kao narednom protivniku, Džeko je kazao da više nema lakih utakmica i da mečevi sa tom selekcijom nisu bili laki ni u Ligi nacija.

''Samo uz maksimalno zalaganje možemo doći do željenog rezultata'', poručio je Džeko.

Džeko je dalje kazao da u kvalifikacijama za EURO dosta toga nije štimalo na terenu, kako su neke utakmice podcijenjene i kako je ostao žal što je na EURO otišla Finska, a ne BiH.

Izrazivši uvjerenje da će navijači na tribinama napraviti odličan ambijent, Džeko je kazao da obrana mora biti kompaktna, a da će dobra igra i zalaganje donijeti rezultat.

''Od nas napadača se uvijek očekuju golovi i navikao sam na taj pritisak. Nadam se da ću i u narednim utakmicama, koje su među najbitnijim za nas, pomoći reprezentaciji u ostvarenju cilja. Može se reći da mi je, na neki način, san da s BiH odigram EURO nakon što sam igrao i Svjetsko prvenstvo. Ne samo zbog sebe, nadam se tome zbog cijele BiH i svih suigrača'', zaključio je Džeko.

Kopirati
Drag cursor here to close