Kvalifikacije za EURO 2024

Ozljede važnih igrača Engleske, Italije i Nizozemske

Napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford propustit će početak kvalifikacija za EURO 2024, odnosno utakmice engleske nogometne reprezentacije protiv Italije u Napulju u četvrtak te protiv Ukrajine u nedjelju na Wembleyu zbog ozljede.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2023. u 23:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo sve jače europske nogometne reprezentacije kreću u kvalifikacije za Euro 2024 u dosta izmijenjenim sastavima, a neke od njih imaju i probleme s ozljedama važnih igrača.

Tako primjerice Italija kreće u kvalifikacije bez važnog dvojca, jer su krilo torinskog Juventusa Federico Chiesa i lijevi bek milanskog Intera Federico Dimarco otpali zbog ozljeda.

Italija, aktualni europski prvak, započinje kvalifikacije za Euro 2024. protiv Engleske u četvrtak u Napulju, a onda u nedjelju ide na Maltu.

S druge strane, napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford propustit će početak kvalifikacija za EURO 2024, odnosno utakmice engleske nogometne reprezentacije protiv Italije u Napulju u četvrtak te protiv Ukrajine u nedjelju na Wembleyu zbog ozljede koju je zadobio u nedjeljnom četvrtfinalnom susretu FA Kupa protiv Fulhama.

Osim toga, engleski izbornik Gareth Southgate u susretima protiv Italije i Ukrajine neće moći računati niti na veznjaka Chelseaja Masona Mounta.

Što se pak tiče nizozemske nacionalne vrste, veznjak Frenkie de Jong i napadač Steven Bergwijn propustit će prve kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. protiv Francuske i Gibraltara, objavio je u ponedjeljak Nizozemski nogometni savez (KNVB).

"Igrač Barcelone ima bolove u bedru nakon dvoboja protiv Real Madrida", objavio je KNVB dan nakon utakmice u kojoj je Barcelona s 2-1 na Camp Nou pobijedila Real Madrid.

De Jonga će zamijeniti Joey Veerman (PSV Eindhoven).

"Napadač Ajaxa Steven Bergwijn kvalifikacijske utakmice propušta zbog ozljede koljena", dodaje KNVB koji je precizirao da će ga zamijeniti Donyell Malen (Borussia Dortmund), koji je 19 puta igrao za Oranje.

Samo nekoliko dana prije same utakmice s Vatrenima u Splitu stigle su loše vijesti za reprezentaciju Walesa. Igrač Tottenhama i suigrač Ivana Perišića, Ben Davies, zbog ozljede neće nastupiti u Splitu. Susret je na rasporedu u subotu od 20.45 sati.

Što se pak tiče hrvatske reprezentacije, najproblematičnija je ozljeda Brune Petkovića koju je zadobio u dvoboju s Rijekom koji su Modri s 1-0 riješili u svoju korist.

Napadač Dinama morao je prije vremena napustiti teren nakon oštrih startova igrača Rijeke.

Kopirati
Drag cursor here to close