Divlji mustang

Otkriveno što je Costa sasuo sucu u lice

"Ispada da jedini psuje i udara. Kada to rade neki drugi igrači, ne budu isključeni", kazao je trener Atletica s jasnom aluzijom na igrače Barcelone, prije svih Luisa Suareza i Lionela Messija.
Sport / Nogomet | 07. 04. 2019. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Divlji mustang" Atletica opet je eksplodirao i ostavio svoju momčad na cjedilu. Diego Costa isključen je u 29 minuti sinoćnjeg derbija španjolske lige između Barcelone i Atletica na Camp Nouu.

Sudac ga je isključio zbog prigovora. Odmah je bilo jasno da mu je Atleticov napadač sasuo u lice nešto sočno, a nakon utakmice se doznalo i što točno.

Pomoću čitača s usana španjolski mediji rekonstruirali su što je Costa dobacio Gil Manzanu. Dobro je to poznata psovka i na ovim prostorima, spomenuo mu je majku i ubacio dosadu, a prije toga znate već kakav je glagol upotrijebio.

Costa nije smirio ni kada je dobio crveni karton, nastavio je prigovarati. Gerard Pique je reagirao i odvukao Costu na stranu.

"Umukni! Želiš li da dobiješ četiri utakmice suspenzije", kazao mu je dušobrižnički Pique.

Neki su u Španjolskoj taj potez Piquea protumačili prilično licemjernim. Tvrde da Piqueu farizejsko ponašanje nije strano, pa im i ova situacija na to smrdi.

Naime, Costa je isključen, Barcelona je dobila igrača više 60 minuta i šansu da napravi nedostižnu prednost, pa kakve veze ima koliko će utakmica zabrane dobiti. Dvije, tri ili četiri, nema veće razlike, ionako će sve biti riješeno, prenosi Gol.hr.

Atletico se i s igračem manje dobro držao, pokleknuo je tek u finišu utakmice. Nakon utakmice Rojiblancosi bili su gnjevni na suce.

"Kad god dođemo na Camp Nou, uvijek se nešto dogodi na našu štetu", kazao je Koke i dodao:

"Suci i neki sitni detalj u pravilu prevale na Barceloninu stranu. Teško je to progutati."

Iako ne niječu da je Costa pogriješio, u Atleticu ipak smatraju da je prestrogo isključen.

"Ispada da jedini psuje i udara. Kada to rade neki drugi igrači, ne budu isključeni", kazao je trener Atletica s jasnom aluzijom na igrače Barcelone, prije svih Luisa Suareza i Lionela Messija.

Poznato je što sve Suarez radi na utakmicama i koliko je puta trebao biti isključen da su se suci tako strogo držali prvila. Ni Messiju nije strano prigovaranje sucima, pljuvanje i udaranje suparnika.

Ne treba ići daleko, nedavno je u gradskom derbiju s Espanyolom udario sa zemlje protivnika po nogama i nije dobio ni žuti karton, a bilo je jasno da je sudac vidio što je napravio. Suci su mu progledali kroz prste. I nije prvi put.

Ili, primjerice, koliko je samo puta Cristiano Ronalda udarao protivnike na sve moguće načine dok je igrao u Realu, a da nije dobio ni žuti karton. Dvostruka mjerila španjolskih sudaca, i ne samo španjolskih, lako su uočljiva.

U Atleticu ne poriču da Costa mora paziti što radi. Svjesni da prečesto nije u stanju svladati svoj neobuzdani karakter i da se mora kontrolirati.

„Napravio je štetu klubu. Mora se znati kontrolirati“, izjavio je bivši trener Atletica Clemente Villaverde.

Kako god, posljednja Atleticova šansa da ulovi Barcelonu neslavno je propala. Katalonci su otišli na plus 11 i mogu polako slaviti novi naslov prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close