0:3

Barcelona razbila Real u Madridu

Bio je to već peti 'el clasico' u nizu u kojem Real nije uspio slaviti, pri čemu je Barca upisala tri pobjede, a dvije utakmice su završile bez pobjednika.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2019. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Nogometaši Barcelone izborili su plasman u finale španjolskog Kupa kralja nakon što su u uzvratom susretu polufinala na Santiago Bernanbeu pobijedili Real Madrid sa 3-0 nakon što je prvi susret završio 1-1.

Golove za Barcu zabili su Luis Suarez (50, 72-11m) i Raphale Varane (69-ag).

Bio je to već peti 'el clasico' u nizu u kojem Real nije uspio slaviti, pri čemu je Barca upisala tri pobjede, a dvije utakmice su završile bez pobjednika.

Prvu pravu priliku na utakmici imalo je domaćin u 19. minuti. No, Vinicus Junior je loše pucao sa 15 metara. U 37. minuti sjajnu priliku imao je i Karim Benzema, ali je pucao ravno u Marca-Andrea ter Stegena. Francuski napadač je zaprijetio i u 49. minuti, ali je pucao preko gola.

Barca je iz prve prave prilika stigla do vodstva. Ousmane Dembele je probio po krilu, te uputio povratnu loptu na koju je natrčao Luis Suarez i zaibio za vodstvo gostiju. Bio je to prvi Barcin udarac u okvir gola na utakmici.

Real je mogao izjednačiti u 61. minuti, no Reguilonov udarac glavom sjajno je obranio Ter Stegen. U 67. minuti je sjajnim prodorom zaprijetio Junior, ali je u posljednji trenutak njegov udarac u korner izbacio Lenglet.

Promašaje Reala, Barca je kaznila u 69. minuti. Još jednom je asistent bio Dembele, a Varane je ispred Suareza skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Sjajni Urugvajac je u 72. minuti izborio i kazneni udarac kojeg je sam realizirao za velikih 3-0.

Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, baš kao i Ivan Rakitić za Barcu.

U drugom polufinalnom srazu u četvrtak se sastaju Valencija i Real Betis, a prva utakmica igrana u Sevilli završila je 2-2.

Bit će to rekordno šesto uzastopno finale "Copa del Rey" za Barcu pri čemu je dobila zadnja četiri finala.

Barcelona je rekorder sa 30 naslova pobjednika španjolskog kupa, dok je Athletic Bilbao slavio 23 puta. Real je treći sa 19 naslova, a zatim slijede Atletico Madrid (10), Valencia (7), Real Raragoza (6)...

Kopirati
Drag cursor here to close