u zadnji tren

Otkazana utakmica Belgije i Španjolske zbog terorističkih prijetnji

Sport / Nogomet | 17. 11. 2015. u 07:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijateljska utakmica između Belgije i Španjolske koja se trebala igrati u utorak navečer u Bruxellesu je otkazana zbog novih terorističkih prijetnji, potvrdio je Belgijski nogometni savez.

"U dogovoru s nadležnim tijelima i španjolskom reprezentacijom, odlučili smo otkazati utakmicu. Razlog je aktualno traganje za sumnjivim osobama. Duboko žalimo da je ova prijateljska utakmica tako kasno otkazana i razumijemo razočarenje mnogih navijača. Ali puno je izvanrednih okolnosti i ne želimo ništa riskirati, jer nam je sigurnost igrača i navijača na prvom mjestu", stoji u priopćenju Belgijskog nogometnog saveza.

Belgijski nacionalni centar za  krizne situacije nakon terorističkih napada u Parizu pod ingerencijom belgijskog ministarstva unutarnjih poslova, preporuku je donio nakon što je u ponedjeljak navečer Centar za evaluaciju sigurnosnih prijetnji (OCAM) podigao stupanj opasnosti od terorističkih napada.

Podsjetimo,  u Belgiji je uhićeno nekoliko osoba povezanih s napadima na Pariz, u kojima je ubijeno najmanje 129 ljudi, a ranjeno ih je više od 350. Glavnina uhićenja dogodila se u kvartu Molenbeeku, koji se smatra svojevrsnim rasadnikom radikalnih islamista, a iz kojega je došlo nekoliko napadača. S istoga područja potječe i čovjek kojega su proglasili mozgom najkrvavijeg incidenta u Francuskoj od Drugog svjetskog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close