Posuo se pepelom

Oštetio Borussiju pa priznao: Osjećam se kao go*no

"Kao sudac, ne moram nužno koristiti VAR kako bih riješio situaciju na terenu. Stvarno sam razočaran, osjećam se kao go*no", prizao je sudac Stegemann.
Sport / Nogomet | 30. 04. 2023. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sascha Stegemann je od petka top tema barem kada se priča o Bundesligi, borbi za naslov prvaka između Borussije Dortmund i Bayerna. Nije se Stegemann proslavio na utakmici u Bochumu, dok je utakmicu obilježio sporni detalj iz drugog poluvremena kada je u domaćem šesnaestercu kapetan Bochuma Losilla evidentnim prekršajem zaustavio suparničkog igrača Adeyemija.

Čak je i Losilla ustvrdio da je sudac mogao dosuditi penal za Borussiju. Sudačka komisija Njemačkog nogometnog saveza utvrdila je priopćenjem da su arbitri (osim Stegemannove, nije bilo reakcije niti iz VAR sobe) pogriješili u procjeni situacije u kaznenom prostoru Bochuma.

"Iz naše perspektive, za nas su postojale dvije pogrešne odluke. Rekao sam sucima što mislim i što nam je na kocki. Za nas je ovo jedinstvena prilika. Jedino što sam tražio glavnog suca je da ponovno pregleda VAR, a on je odbio to učiniti i to je krajnje gorka odluka" rekao je Terzić nakon utakmice.

"Suci su pokazali veliku dozu nemarnosti, ali i kukavičluka. Meni to izgleda kao neumjesna šala kada u utakmici, koja izravno odlučuje o prvaku, pet kola prije kraja natjecanja sudac ne želi niti pogledati dvije, najblaže rečeno, sumnjive situacije. Mora ih pogledati. Mora biti sto posto siguran da nije pogriješio. To je sramotno. Sudac nam je ukrao dva boda, a možda i prvenstvo", dodao je sportski direktor Borussije Sebastian Kehl.

Na kraju se i sam Stegemann oglasio i priznao svoju grešku...

"Kada se ponovno osvrnem na tu situaciju, Borussia je trebala dobiti penal kada je Adeyemi bio srušen. Nisam to tako vidio na terenu. Kao sudac, ne moram nužno koristiti VAR kako bih riješio situaciju na terenu. Stvarno sam razočaran, osjećam se kao go*no. Bila je to vrlo, vrlo kratka noć u krevetu. Nisam u redu, loše se osjećam jer sam ljut zato sam donio krivu odluku na utakmici.

Kopirati
Drag cursor here to close