Ništa od povratka kući

Osim: Nemam pojma gdje će se igrati mostarski derbi

Mostarski Velež za dva kola trebao bi dočekati svog mostarskog rivala, ali pitanje je gdje će se ta utakmica igrati.
Sport / Nogomet | 23. 10. 2022. u 14:24 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež je nakon poraza na Grbavici pao u sredinu ljestvice. Ipak, sljedeće dvije utakmice trebao bi igrati na domaćem terenu. Ovo "domaće" treba shvatiti uvjetno jer Velež i dalje igra u Gabeli.

U mostarskom klubu nadali su se da će njihov stadion biti gotov, da će prva utakmica biti ona protiv Posušja. No, i ta utakmica bila je odigrana u Gabeli, a tamo će Velež igrati do daljnjeg, jer stadion Rođeni teško da će biti završen do proljeća.

U Veležu, ali i u Zrinjskom, smatraju da se mostarski derbi ne može igrati u Gabeli, zbog sigurnosnog aspekta utakmice. Velež i Zrinjski već su zamijenili domaćinstvo i prvi je odigran pod Bijelim brijegom, pa bi ovom drugom Velež trebao biti domaćin. 

Budući da je mostarski derbi po rasporedu petog studenog nitko ne zna gdje će se on igrati, pa ni Amar Osim.

"Ne znam gdje ćemo igrati derbi protiv Zrinjskog. Ne može se igrati Velež - Zrinjski u Gabeli zbog organizacije utakmice. Ne dolazi to u obzir. Lakše kontrolirati navijače Sarajeva i Želje nego navijače Zrinjskog koji su udaljeni 40 minuta od Gabele. Odgađali smo, pa smo promijenili domaćinstvo. Igrat ćemo protiv Leotara, a onda dolazi Zrinjski, ali nemam pojma gdje ćemo igrati", rekao je Osim nakon utakmice na Grbavici.

Kopirati
Drag cursor here to close