Velež danas igra zaostalu utakmicu

Osim: Igman je pokazao koliko može biti neugodan

"Sada treba pokušati se vratiti u nekakvu atmosferu i energiju koju smo imali sa Željom. Ako to bude slučaj i protiv Igmana imamo fine šanse da se radujemo svi zajedno", naglasio je Osim.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2022. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednu od za sada dvije zaostale utakmice nogometaši veleža će odigrati danas protiv Igmana. Drugu kao domaćini u Gabeli.
U prošlom kolu Velež je poražen od Leotara, lista ozljeđenih igrača se proširila za dva imena, ona Adina Bajrića i Jovana Blagojevića.

Od ranije su van stroja bili Ovčina, Halilović, Radovac, pa je pitanje u kakvom će sastavu danas izaći Velež na teren, protiv Igmana koji je također dijelom oslabljen. Za dva igrača koja su dobila crvene kartone u posljednjem susretu, Darka Bodula i Darija Blagojevića. Međutim, u boljoj atmosferi su sigurno gosti jer su prije tri dana savladali Sarajevo.

"Utakmica protiv protivnika koji je dobio puno na samopouzdanju nakon pobjede protiv Sarajeva, koji će vjerovatno biti malo umorniji od nas, ali to za utakmicu ništa ne znači. Ono što gube na svježini, umoru, mogu dobiti u činjenici da igraju rasterećeniji nego mi, jer su svoj neki cilj ostvarili. Što se tiče nas, nakon fine utakmice sa Željom, odigrali smo manje finu utakmicu sa Leotarom. Sada treba pokušati se vratiti u nekakvu atmosferu i energiju koju smo imali sa Željom. Ako to bude slučaj i protiv Igmana imamo fine šanse da se radujemo svi zajedno. Ako ne bude, možemo imati velikih problema, jer je Igman pokazao u svim utakmicama koje je do sada odigrao da može biti jako, jako nezgodan" pojasnio je Amar Osim. 

Kopirati
Drag cursor here to close