Dva susreta HNL-a

Osijek slavio kući, Rijeka u Šibeniku

Prvo kolo će biti kompeltirano u nedelju nakon utakmica Istra - Hajduk, Varaždin - Slaven Belupo.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2022. u 01:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko prvenstvo je otvoreno utakmicom između Dinama i Lokomotive, dan poslije na programu su bile još dvije utakmice.
Jedna u Gradskom vrtu gdje je Osijek savladao Goricu, dok je u drugom igranom na Šubićevcu, Rijeka slavila minimalno.

Mučio se Osijek, rasla je nervoza na tribinama, a onda se u 62. ukazao Beljo, koji je presjekao jedno poprečno dodavanje gostujuće zadnje linije, namjestio se i sa 20-ak metara ostavio Banića bez izgleda.Mlada nada osječkog i hrvatskog nogometa nije mogla bolje zamisliti i realizirati otvaranje sezone.

Gorica je stigla brzo do izjednačenja, Lončar je nespretno uklizao na prizemni ubačaj Kalika i prebacio loptu u mrežu. Gol za slavlje Osijeka postiže Beljo. Ovaj igrač je u 74.minuti zaustavljen u kaznenom prostoru gostiju. Prvo je za simulaciju dobio žuti karton, a onda je zahvaljujući VAR - u odluka poništena. Dosuđen je jedanesterac za Osijek, koji je baš u gol pretvorio Beljo.

Gosti su u 87. ostali s igračem manje, jer je Čuljak, opet na poziv VAR-a, isključio Julardžiju zbog opasnog starta na Nejašmiću kojeg sudac prethodno nije vidio ni kao prekršaj.

Rijeka je odnijela bodove sa Šubićevca na otvaranju nove sezone HNL-a. Pogodak vrijedan 3 boda donio je zlatnim golom Kolumbijac Obregon u 72. minuti. Joker s klupe Obregon odlično reagira na ubačaj Ampema kojeg je prije toga mirno na rubu šesnaesterca našao Halilović.

Prvo kolo će biti kompeltirano u nedelju nakon utakmica Istra - Hajduk, Varaždin - Slaven Belupo.

Kopirati
Drag cursor here to close