Očekivalo se više

Oprostio se Bojan Krkić

"Bio sam daleko od kuće 12 godina i na profesionalnoj razini osjećam se ostvarenim. Želim biti blizu svoje obitelji i uživati u novom poglavlju", rekao je danas Krkić.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2023. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivale su se velike stvari od Bojana. Kad je 2007. zaigrao za prvu momčad Barcelone, Krkić je s tek navršenih 17 godina srušio rekord najmlađeg igrača prve momčadi Blaugrane, koji je držao Leo Messi. Trebao je biti nasljednik baš Messija, ali kako su godine prolazile, bilo je jasnije kako Bojanova karijera neće biti ni približna onako velika kako se očekivalo.

Sa Barcelonom jeste Bojan osvojio sve što se moglo osvojiti, deset trofeja ukupno, ali to je bilo to. Nakon Barcelone je igrao za Romu, Milan, Ajax, Stoke City, Mainz, Alavés, Montreal i Vissel Kobe. Niti u jednom od tih klubova nije ostavio neki veliki trag.

Prije nekoliko dana Gerard Pique je u jednoj emisiji na španjolskoj televiziji nehotice otkrio da će klub s Camp Noua organizirati svečanost za Krkića. Ibai Llanos i Gerard Romero ostali su u čudu kad je Pique javno otkrio Barcelonine planove za ovaj tjedan, a Ibai je samo rekao: "To se nije znalo, zar ne?" Tu je Pique shvatio da je pogriješio.

"Ove odluke nisu lake. Bio sam daleko od kuće 12 godina i na profesionalnoj razini osjećam se ostvarenim. Želim biti blizu svoje obitelji i uživati u novom poglavlju. Moja posljednja utakmica bit će s katalonskom momčadi. Bio bih oduševljen. Savez radi na pronalaženju protivnika početkom lipnja", kazao je Krkić i otkrio koju su mu bili najbolji trenuci karijere.

"Iskustvo s Guardiolom bilo je jedinstveno, za Barcelonu i za nogomet. Finale Kupa kralja u Valenciji bilo je posebno za mene, ali i osvajanje Lige prvaka ili prvenstva. Odlazak je bio bolan, ali bilo je važno zatvoriti neke vrata i otvoriti druge. Osjećam se vrlo uspješno, zahvalan sam na svemu što sam doživio. Igrao sam za Barçu, igrao sam sa sjajnim igračima, osvajao naslove. A poznavao sam i druge lige. Bilo je to fantastično. Vratiti se u drugu ulogu? Barça je obitelj za mene, mogućnost pomoći klubu i učiniti ga većim učinila bi me jako sretnim. Bio bi to ponos."

Nije skrivao razloge zbog koji prekida karijeru.

"Ova odluka nije došla zbog fizičkih problema. Imao sam tri ozljede, ali sam se uvijek oporavio. Razlozi su osjećaji i stvarnost: bio sam odsutan 12 godina i što se tiče iskustva, Zadovoljan sam. Osjećam da ću sada imati više entuzijazma za nove izazove.

Mediji u Španjolskoj navode kako se Bojan posvetio privatnom biznisu. Točnije, Krkić i njegov nekadašnji suigrač Andreas Iniesta pokrenuli su kompaniju Guava Sport, koja proizvodi luksuzne i skupocjene bicikle za brdske staze. Kako su se tek počeli baviti ovim poslom, trenutačno imaju samo jedan model, a on košta čak 7.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close