Već četvrti put ove sezone

Opet huligani prekinuli utakmicu u Francuskoj

Ovo je već četvrta utakmica ove sezone koja je prekinuta u Francuskoj pa ostaje otvoreno pitanje kaoo sam nacionalni savez zajedno s klubovima nije odlučio povući neke poteze, recimo podići razinu sigurnosti na samim stadionima.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2021. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Francuskoj se problemi nastavljuju s navijačima ili bolje rečeno huliganima.Po tko zna koji put ove sezone došlo je do divljanja na tribinama francuskih stadiona, a ovog puta poprište je bio Charléty u Parizu gdje je drugoligaš Pariz ugostio Lyon. Do nereda je došlo na poluvremenu kod rezultata 1:1.

Domaćin je poveo u 7. minuti preko Laure, a izjednačio je Dembele samo minutu prije odlaska na predah i velikih nereda. Prvo je došlo do upotrebe pirotehnike, nakon toga i sukoba navijača na tribinama, pa ulaska istih u teren, nakon čega je utakmica prekinuta.

Stotine navijača se našlo na terenu, dok su tribine gorjele, nažalost doslovno. Ovo je već četvrta utakmica ove sezone koja je prekinuta u Francuskoj pa ostaje otvoreno pitanje kaoo sam nacionalni savez zajedno s klubovima nije odlučio povući neke poteze, recimo podići razinu sigurnosti na samim stadionima

Video: Detalji s utakmice u Parizu

"S Vladom se borimo za navijače i za pune tribine. Također, se zalažem za uključivanje navijača u upravljanje klubovima. No ovaj početak sezone neće nam pomoći", napisala je francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu na Twitteru, nakon nereda koji su se dogodili u susretu šetog kola prvenstva između Lensa i Lillea.

Predsjednik pariškog kluba Pierre Ferracci je optužio gostujuće navijače, prije svega skupine "Ultra Lyon" da su krivi za kaos koji je nastao na stadionu i traži sankcije protiv samog kluba.

"Nažalost, na stadion su ušli oni koji tu nisu smjeli biti. Znamo ih, znamo tko su. Neki od njih su kasnili na stadion, što ih je nedvojbeno dodatno razljutilo. I očito, ni policija ni službenici sigurnosti koje smo postavili nisu mogli zaustaviti ovo nasilje. I sudac je s delegatom odlučio prekinuti utakmicu.Muka mi je od činjenice da danas 35 ili 36 klubova Ligue 1 i Ligue 2 pate zbog našanja navijača nekolicine klubova koji se ne bave problemom. I mi kao klub imamo kop, ali kada dođe do upotrebe pirotehnike onda zaprijetimo navijačima da ih jednostavno nećemo pustiti na stadion.
Nažalost, danas navijači postaju sve opasniji, oni ne dolaze na stadion gledati utakmice", rekao je Ferracci.

Kopirati
Drag cursor here to close