Pio iz pletare

"On je najveći talent, ali i problem; Svlačionica je smrdjela po alkoholu"

"Ronaldo je bio najveći talent kojeg sam vodio, ali istovremeno je bio i igrač koji mi je stvarao najviše problema u svlačionici", rekao je Sky Sportu proslavljeni trener Fabio Capello.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2020. u 22:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Diez / Ronaldo Nazario i Fabio Capello (Real Madrid)

Brazilske nogometaše tradicionalno prati glas pravih majstora, ali i ne uvijek baš profesionalnih tipova koji vole zaplesati i izvan nogometnog terena.

Jedan takav bio je Ronaldo, po mnogima najveći talent u povijesti nogometa, kojeg su ozljede, ali i sklonost hedonizmu koštali veće karijere.

Slaže se s tim i prekaljeni talijanski stručnjak Fabio Capello, čuveni strateg koji je trenirao mnoge legende.

"Ronaldo je bio najveći talent kojeg sam vodio, ali istovremeno je bio i igrač koji mi je stvarao najviše problema u svlačionici", rekao je proslavljeni trener Sky Sportu.

"Organizirao je zabave i ostalo. Jednom mi je Van Nistelrooy rekao: 'Treneru, svlačionica smrdi po alkoholu.' Ronaldo je zatim otišao u Milan i počeli smo pobjeđivati, ali ako govorimo o talentu, bez sumnje je najveći", rekao je.

Foto: EFE / Il Fenomeno i Capello "ugodno i toplo porazgovaraju" kada se sretnu

Capello je vodio Ronalda u Realu u sezoni 2006./2007. Ronaldo je otišao u zimskom prijelaznom roku, a Real je osvojio naslov prvaka Španjolske. Međutim, pragmatični Capellov stil nije se uklapao u viziju glamuroznog Kraljevskog kluba, pa je dobio otkaz.

Unatoč priči koju je podijelio, dodao je i da je u dobrim odnosima s Ronaldom te da "ugodno i toplo porazgovaraju" kada se sretnu.

Video: 100+ Spectacular Goals of Ronaldo Fenomeno | HD
Kopirati
Drag cursor here to close