Pomjeren rok

Uvode se promjene u izboru za Zlatnu loptu

Svjetsko prvenstvo najvažniji je događaj sezone i na temelju njega donijet će se odluka o najboljem nogometašu za 2022. godinu, a upravo zbog toga urednici France Footballa planiraju pomjeriti rok za glasovanje.
Sport / Nogomet | 30. 11. 2021. u 22:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u ponedjeljak Lionel Messi dobio Zlatnu loptu po sedmi put, stigla je informacija da se sprema promjena pravila u izboru.

France Football planira sljedeće godine produljiti glasovanje do sredine prosinca zbog Svjetskog prvenstva u Kataru koje počinje 21. studenog te traje sve do 18. prosinca.

Svjetsko prvenstvo najvažniji je događaj sezone i na temelju njega donijet će se odluka o najboljem nogometašu za 2022. godinu, a upravo zbog toga urednici ovog francuskog lista planiraju pomjeriti rok za glasovanje kako bi svjetski novinari imali više vremena da se odluče pri bodovanju u izboru za Zlatnu loptu.

Prošle godine dodjela Zlatne lopte bila je otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Messi je apsolutni rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti, a sjajni Argentinac je ovo priznanje dobivao 2009., 2010., 2011., 2012., 2015., 2019. i 2021. godine. Cristiano Ronaldo ima pet, a Platini, Cruyff i Van Basten imaju po tri.

Kopirati
Drag cursor here to close