Sarajevo pod BIjelim brijegom

Okršaj za naslov prvaka: "Odlučit će dnevna forma, tko se bolje naspava"

Zrinjski u subotu dočekuje Sarajevo u utakmici u kojoj bi pobjedom aktualnom prvaku došao na samo jedan bod zaostatka.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2021. u 12:40 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je Sergej Jakirović došao u Mostar Zrinjski je bio na 13 bodova zaostatka za Sarajevom, a sada je taj zaostatak samo četiri boda. On može biti još i manji ako bi Zrinjski u subotu svladao Sarajevo.

"Istina da je to što smo 'ulovili' Sarajevo zasluga svih nas, ali da Sarajevo nije gubilo utakmice, da je nastavilo pobjeđivati izravne konkurente, danas bi to bila druga priča. Rekao sam i prije ovog prethodnog kola da ako Borac pobijedi Sarajevo, da prvenstvo kreće od početka. Ali ima još sedam kola do kraja i svašta tu može biti", rekao je trener Zrinjskog Jakirović uoči subotnjeg derbija.

Njegova momčad je u naletu, a s druge strane Sarajevo dolazi s dvije prvenstvene utakmice bez postignutog gola.

"Da mi je netko kada sam dolazio rekao da će Sarajevo u nastavku prvenstva postići samo dva gola rekao bih mu da je lud. Stvarali su šanse, ali nije ih išlo i po tome koliko su slavili golove Tuzli vidjelo se koliko im znači to što je 'otčepilo'. Branitelji su naslova, sad su poput ranjenog lava i bit će zanimljivo vidjeti našu međusobnu utakmicu", dodao je Jakirović.

Zrinjski i Sarajevo igrali su dvije već utakmice otkako je Jakirović došao, jednu u prvenstvu i jednu u kupu i obje ekipe su dobile po jednu.

"Igramo treći put u kratkom roku i nepoznanica nema. Vidjet ćemo kakva dnevna forma bude, tko se probudi raspoloženiji taj će biti bliži pobjedi. Hendikep nam je svakako neigranje Nemanje Bilbije i to iz više razloga, ali to možemo nadoknaditi jedino momčadskom igrom. Oni koji nastupe trebaju dati sve od sebe da ga nadoknade", zaključio je Sergej Jakirović.

Utakmica između Zrinjskog i Sarajeva igra se u subotu u 19 sati uz prijenos na Moja TV. 

Kopirati
Drag cursor here to close