Zasjedala komisija

Savez: Velež Zrinjskom mora isplatiti odštetu ili slijedi suspenzija

Navijači Veleža su palili stolice na stadionu Pod Bijelim brijegom u zaostaloj utakmici šestog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 06. 03. 2023. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 13. veljače 2023. godine je donijela odluku prema kojoj se od FK Velež traži isplata financijskih dugovanja prema gradskom rivalu, HŠK Zrinjski.

Navijači Veleža su palili stolice na stadionu Pod Bijelim brijegom u zaostaloj utakmici šestog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranoj 12. listopada 2022. godine, te sada moraju isplatiti nastalu štetu gradskom rivalu.

"Obvezuje se FK Velež Mostar da HŠK Zrinjski Mostar na osnovu člana 117., a u vezi sa članom 111. stavom 2. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, isplati financijska potraživanja u iznosu od 9.126,00 KM, zbog nastale štete (paljenja stolica) počinjene od strane navijača FK Velež Mostar, koji su bili smješteni u ograđenom prostoru zapadne tribine stadiona HŠK Zrinjski, a koji prekršaj je počinjen na zaostaloj utakmici šestog kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 2022/23, između HŠK Zrinjski Mostar – FK Velež Mostar, koja je odigrana dana 12. listopada 2022. godine na stadionu HŠK Zrinjski u Mostaru".

"Obvezuje se FK Velež Mostar, da na osnovu člana 115. stava 2. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, a u vezi sa članom 2. stavom 1. tačkom b) alinejom 4. Odluke Izvršnog odbora NS/FS BiH, broj: 02-3025-5d/21 od 28. kolovoza 2021. godine, HŠK Zrinjski Mostar isplati troškove postupka u iznosu od 1.000,00 KM, na ime takse za rješavanje podnesaka kluba u prvom stupnju pred Disciplinskom komisijom NS/FS BiH".

"Ukoliko FK Velež Mostar, ne isplati iznose navedene u tačkama 1. i 2. ove Odluke imenovanom klubu i ne dostavi dokaz o uplati u Službu za takmičenje i suđenje NS/FS BiH, do 16. ožujka 2023. godine, FK Velež Mostar će biti suspendiran, od odigravanja narednih prvenstvenih i kup utakmica".

Kopirati
Drag cursor here to close