Pao zbog klađenja

Odigrao utakmicu pa u zatvor

"Jako sam razočaran ovom presudom. Oslobođen sam jer nisam počinio nikakvo zlodjelo na utakmici Avellino – Reggina, ali sam optužen za utakmicu Modena – Avellino u kojoj nisam ni igrao", tvrdi Izzo.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2023. u 01:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je još igrao u utakmici protiv Rome i to svih 90 minuta, a u četvrtak je Armando Izzo (31) doznao da je prvostupanjski na sudu u Napulju osuđen na pet godina zatvora zbog klađenja na nogometne utakmice i sudjelovanja u organiziranom kriminalu.

Sporna utakmica dogodila se 17. svibnja 2014. u Serie B između Modene i Avellina, za koji je tada Izzo igrao. Kako navodi talijanski Sky Sports, Izzo je optužen da je s dvojicom suigrača Francescom Millesijem i Lucom Pinijem utjecao na utakmicu, odnosno da je načelno prihvatio mito svog rođaka Umberta Accursa i njegova brata Antonija (oni su članovi klana Vanella Grassi).

Konkretno, braća su obećala i dostavila 30.000 eura Millesiju kako bi podmitio ostale suigrače. Antonio Accurso je u ime klana uložio 400.000 eura da će Modena postići pogodak, za dobitak od 60.000 eura. Modena je utakmicu dobila 1:0.

Izzo je, prema optužnici, prihvatio obećanje novčanog iznosa “kao naknadu kako bi ostvario rezultat koji nije rezultat korektnog i poštenog vođenja navedenog natjecanja”.

Istovremeno je oslobođen optužbi za isto zlodjelo u utakmici Avellino – Reggina igranoj 25. svibnja 2014.

AC Monza priopćenjem je stala uz igrača, dodavši kako će se njegovi odvjetnici žaliti na odluku, a oglasio se i sam Izzo:

"Jako sam razočaran ovom presudom. Oslobođen sam jer nisam počinio nikakvo zlodjelo na utakmici Avellino – Reggina, ali sam optužen za utakmicu Modena – Avellino u kojoj nisam ni igrao. Slijede konsultacije s mojim odvjetnicima nakon čega ćemo uložiti žalbu. Vjerujem u pravdu i siguran sam da ću dokazati svoju nevinost. Hvala Monzi i mojoj obitelji."

Izzo je rođen u Napulju, a nogometnu je karijeru započeo u Napoliju. Kasnije je igrao za Avellino, Genou i Torino iz kojeg je sada na posudbi u Monzi. Ove je sezone standardan u redovima te momčadi.

Kopirati
Drag cursor here to close