Stav Natjecateljskog povjerenstva

Odgađa se gradski derbi između Veleža i Zrinjskog?

U opciji je bilo da se utakmica mostarskih rivala igra u Gabeli jer teren na stadionu Rođeni još uvijek nije završen, ali je zatraženo na kraju da se ova utakmica odgodi za proljeće kako bi Velež na svom terenu dočekao Plemiće.
Sport / Nogomet | 01. 11. 2022. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecateljsko povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donijet će odluku da se odgode veliki gradski derbiji između Sarajeva i Željezničara te Veleža i Zrinjskog, javlja SportSport.ba.

Kao što je poznato Velež i Zrinjski trebali su se sastati ovog vikenda u okviru 17. kola Premijer lige naše zemlje, ali je bilo pitanje gdje će se ova utakmica odigrati.

U opciji je bilo da se utakmica mostarskih rivala igra u Gabeli jer teren na stadionu Rođeni još uvijek nije završen, ali je zatraženo na kraju da se ova utakmica odgodi za proljeće kako bi Velež na svom terenu dočekao Plemiće.

Telefonska sjednica Natjecateljskog povjerenstva će se održati danas, ali već sada je jasno da će ovaj meč na kraju biti gotovo sigurno odgođen, a novi termin će biti naknadno određen.

Zrinjski je trenutno lider na ljestvici nakon 16 odigranih mečeva sa 33 boda, dok je Velež šesti i ima 11 bodova manje u odnosu na gradskog rivala.

Do kraja prvog dijela sezone Velež će igrati još kao domaćin protiv Širokog Brijega i Sloge. S druge strane Zrinjski će u goste Tuzla Cityju, te će dočekati Borac.

Ista stvar je i sa sarajevskim derbijem između Sarajeva i Željezničara koji je na rasporedu u 18. kolu i trebao je biti odigran u Zenici na Bilinom polju.

Međutim, problem se pojavio kada je MUP ZDŽ poručio da ne mogu organizirati tu utakmicu visiokog rizika, a također i iz Željezničara su tražili odgodu meča jer njihovi navijači ne bi mogli nazočiti utakmici ukoliko se ona odigra u Zenici.

Sve ti prijedlozi će očito biti usvojeni na telefonskoj sjednici Natjecateljskog povjerenstva koje će se uskoro održati, te se čeka još samo službena potvrda.

Također, i meč između Sarajeva i Željezničara će se vjerojatno odigrati na proljeće na stadionu Koševo, ali će termin biti naknadno utvrđen.

Što se tiče stanja na ljestvici ekipa Sarajeva je trenutno na petoj poziciji sa 25 bodova, dok je Željezničar treći s tri boda više. U sljedećem kolu Sarajevo će u goste Slobodi, dok Željo dočekuje Borac.

Pored toga Sarajevo će do kraja prvog dijela sezone Premijer lige još u goste Leotaru, dok će Željezničar ugostiti ekipu Posušja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close