Obitelj Dárdai

Obiteljski posao u Herthi: Tri brata i tata na klupi

Marton je odigrao cijeli susret, Palko je ušao s klupe nakon pola sata igre, dok je najmanje vremena na terenu proveo Bence. Zanimljivo, Bence i Marton igraju za mlade selekcije Njemačke, dok Palko ima državljanstvo Mađarske.
Sport / Nogomet | 30. 07. 2023. u 22:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pál Dárdai je legenda Herthe. U svojoj igračkoj karijeri je od 1997. do kraja karijere nosio dres ovog berlinskog kluba. Uglavnom je igrao na poziciji defenzivnog veznog nakon čega se praktički po završetku igračke karijere prebacio u trenerske vode.

Na početku trenerske karijere rado je u omladinskom pogonu Herthe, a nakon što je kao privremeni izbornik u rujnu preuzeo reprezentaciju Mađarske i vodio ju u sedam utakmica, u veljači 2015. opet se vratio u svoju Herthu čiju prvu momčad, uz pauzu između srpnja 2020.i siječnja 2021. kad je koordinirao klupski razvoj talenata, vodi i danas.

Hertha je danas drugoligaš, sezonu je otvorila na gostovanju kod Fortune Düsseldorf i ono što je posebno zanimljivo na terenu su bila tri brata Dárdai. Marton je odigrao cijeli susret, Palko je ušao s klupe nakon pola sata igre, dok je najmanje vremena na terenu proveo Bence. Zanimljivo, Bence i Marton igraju za mlade selekcije Njemačke, dok Palko ima državljanstvo Mađarske. Na kraju ništa to nije pomoglo Herthi, Fortuna je slavila 1:0.

Kopirati
Drag cursor here to close