McKennie na udaru

Novi slučaj rasizma u Italiji, žrtva je igrač Juventusa

Juventus se oglasio službenim priopćenjem o navodnom rasističkom vrijeđanju njihovog veznjaka, Amerikanca Westona McKennieja, kojeg su izvrijeđali navijači Lazija u polufinalu talijanskog Kupa igranog u utorak.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2024. u 09:09 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijane još odavno muče problemi s rasističkim povicima koji se nikako ne mogu iskorijeniti. Krenuvši sve do unazad pet godina, kada su navijači Brescie, bh. reprezentativca Miralema Pjanića nazivali ciganom, preko Lukakua koji je također bio žrtva ružnih povika s tribina prije točno godinu dana pa sve do nedavnog skandala između Napolijevog Juana Jesusa i Interovog Francesca Acerbija, kada je milanski branič optužen od strane Brazilca za pogrdne rasističke povike u njihovog međusobnom ogledu u prvenstvu.

Čini se kako novi skandal trese Italiju. Juventus se oglasio službenim priopćenjem o navodnom rasističkom vrijeđanju njihovog veznjaka, Amerikanca Westona McKennieja, kojeg su izvrijeđali navijači Lazija u polufinalu talijanskog Kupa igranog u utorak.

Stara Dama je upisala pobjedu 2:0 i s tim rezultatom 23. travnja putuju u Rim na uzvrat, gdje će se odlučiti jedan od dva finalista. McKennie je odigrao 89 minuta i upisao asistenciju za drugi pogodak čije je dodavanje Vlahović pretvorio u pogodak.

Pojavila se snimka koja se proširila društvenim mrežama, gdje McKennieja prilikom izlaska iz igre u 89. minuti, pogrdnim rasističkim povicima ispraćaju navijači Lazija. Zbog svega što se dogodilo, Juventus se oglasio službenim priopćenjem:

"Juventus bilježi video koji je kružio društvenim mrežama... iz kojeg bi proizašla intonacija diskriminirajućih povika koji dolaze iz gostujućeg sektora i usmjereni su prema Westonu McKennieju tijekom njegove zamjene", napisala je Stara Dama.

Prema njihovim riječima, sam igrač se požalio na neugodu koju je doživio.

"Nakon potvrde incidenta od strane igrača, klub priopćava da je aktivirao sve postupke u cilju provjere što se dogodilo te da će u potpunosti surađivati kako bi se identificirale odgovorne osobe", zaključili su u svom priopćenju.

Stali su u obranu svog igrača i putem društvenih mreža objavili crno-bijelu sliku američkog veznjaka uz poruku "Nikad više“, implicirajući na to kako je nužno suzbiti rasizam koji je uzeo velikog maha u Italiji.

Kako prenose strani mediji, Fiorentina je suspendirana sa djelomičnim zatvaranjem tribina na jednu utakmicu zbog rasističkih povika prema McKenniju, Dušanu Vlahoviću i Moise Keanu. Utakmica je igrana u studenom prošle godine, a Stara Dama je minimalnim rezultatom porazila "Viole".

Kopirati
Drag cursor here to close