Nije demantirao optužbe

Novi nogometni skandal i uznemirujuća svjedočanstva o treneru

Tako je susret s Avramom Grantom opisala žena koju je pozvao u svoj stan s ponudom da će joj pomoći naći posao.
Sport / Nogomet | 31. 01. 2022. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Avram Grant (66), negdašnji izbornik Izraela i Gane, izraelski stručnjak kojeg je nakon tri i pol desetljeća rada u domovini 2007. u Chelsea za trenera doveo Roman Abramovič te je ovaj s Bluesima došao do finala Lige prvaka, suočen je s ozbiljnim optužbama za napastovanje brojnih žena.

U emisiji Exposure (Razotkrivanje) izraelskog Channela 12, novinar Haim Etgar donio je gotovo sat vremena svjedočanstva raznih žena s vrlo sličnim pričama.

''Rekao mi je: "Raskomoti se, skini odjeću". Mislila sam da se šali. Sjedila sam daleko od njega, na rubu kauča, tražio je da priđem bliže, pokušao zagrliti, jako uhvatio i nije puštao''.

Tako je susret s Avramom Grantom opisala žena koju je pozvao u svoj stan s ponudom da će joj pomoći naći posao. Bilo je to u lipnju 2020. i imala je 22 godine.

''Bilo mi je jako neugodno nakon što je stavio ruku na moje bedro i sjećam se da sam je odmah maknula. Međutim, nakon nekoliko sekundi razgovora zgrabio me za vrat kao da me guši, okrenuo mi glavu i na silu me pokušao poljubiti''.

Iako ga je i tada odbila, žena tvrdi kako ju je Grant natjerao da ostane u stanu.

''Nisam imala hrabrosti reći mu "ne"''.

Nakon što su otišli spavati u odvojene sobe, ujutro se probudila i vidjela kako drži penis iznad njezine glave. Nekoliko tjedana kasnije suočila se s Grantom nakon što joj je greškom poslao fotografiju neke druge žene, a on joj je rekao: "ne raspravljam o privatnim stvarima s bilo kim, što sam napravio s tobom ili bilo kim drugim".

Haimu Etgaru izjave je dalo i nekoliko žena koje su radile s Grantom a koje tvrde da im je prilazio sa seksualnim zahtjevima te da su teško nakon toga mogle održavati profesionalni odnos s njim.

Još jedna žena, potpisana kao istaknuta sportska novinarka u Izraelu, rekla je kako joj je Grant obećao pomoći u karijeri kad je počinjala. Kasnije je počeo davati neprimjerene komentare i godinama joj je slao poruke, kako je svjedočile još nekoliko žena.

Mnoge od njih su poznate novinarke, tvrdi Etgar koji krije njihov identitet jer su u strahu za svoj ugled i karijere. Nekoliko njih kaže da su zbog odbijanja Grantovih seksualnih zahtjeva uskraćene za profesionalni pristup treneru, kao i da je sve ovo u nogometnim krugovima - javna tajna.

U emisiji je svjedočila i jedna izraelska manekenka koju je Grant pozvao u London da bi joj pomogao "lansirati karijeru".

''Tijekom sastanka u hotelu iznenada se skinuo i pokušao me uvjeriti da spavam s njim. Milijun puta sam mu rekla "ne", ali on je inzistirao i inzistirao. Osjećala sam kako moram to napraviti da me pusti''.

Nakon toga je doživjela živčani slom i napustila manekenstvo.

''Nisam željela da me ljudi više primjećuju''.

Etgar je prije emitiranja priloga na Facebooku napisao kako je ovo bila najuznemirujuća i najteža istraga na kojoj je radio posljednjih godina te istaknuo da je "nakon istupa jedne hrabre žene krenula lavina".

''Sva svjedočanstva žena pričaju istu priču. Priču o moćnom, dobro povezanom treneru koji lakoćom može lansirati njihove karijere, o tome kako je znao koristiti svoju poziciju da bi iskoristio mlade žene'', rekao je novinar.

Avram Grant pak optužbe nije demantirao. Dapače.

''Ja sam čovjek iz naroda koji je godinama održavao odnose sa ženama i pokušavao ih tretirati s poštovanjem i prijateljstvom te nikad nisam imao namjeru uvrijediti ili ozlijediti bilo koju ženu. Ako se netko osjećao neugodno ili je povrijeđen s moje strane, zbog toga žalim i ispričavam se iz dubine srca''.

Kopirati
Drag cursor here to close