Klupa

Novi izbornik BiH: Sergej Barbarez ili Ivaylo Petev

Članovi Izvršnog odbora NS BiH na sjednici u utorak odlučivat će između miljenika navijača i ”ikone” nacionalnog bh. tima Barbareza i Peteva, nekadašnjeg trenera Dinama i bivšeg izbornika Bugarske
Sport / Nogomet | 20. 12. 2020. u 16:46 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sergej Barbarez ili Bugarin Ivaylo Petev bit će novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, saznaje Anadolija.

Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, članovi stručnog povjerenstva Nogometnog saveza BiH za izbor izbornika proteklih dana obavili su razgovore s petoricom kandidata.

Nakon što su pričali i sa Sergejom Jakirovićem, Husrefom Musemićem te Amarom Osimom, skratili su listu pa će članovi Izvršnog odbora NS BiH na sjednici u utorak odlučivati između miljenika navijača i ”ikone” nacionalnog bh. tima Barbareza i Peteva, nekadašnjeg trenera zagrebačkog Dinama i bivšeg izbornika Bugarske. 

Barbarez koji ima nedvosmislenu i ogromnu podršku javnosti prilikom razgovora sa Misimovićem i Spahićem ponudio je iskusne trenere za suradnike u stručnom stožeru, ali i istaknuo da bez dileme vjeruje u reprezentativce BiH, kao i da može napraviti rezultat u četverogodišnjem mandatu kojeg će dobiti novi izbornik. 

S druge strane, i Petev je imao korektan razgovor s povjerenstvom ali mu, prema mišljenju pojedinih članova Izvršnog odbora NS BiH, ne idu u prilog rezultati tijekom trenerske karijere. Isto tako, želja većine članova ”nogometne vlade BiH” je domaći trener, odnosno u ovom slučaju Barbarez.

''Obzirom da ljudi okupljeni oko člana Iz NS BiH Vice Zeljkovića, budućeg predsjednika Saveza favoriziraju Peteva za očekivati je, tj. velike su šanse da u utorak ne bude odluke o izboru nasljednika Dušana Bajevića na 'užarenoj' klupi'', piše Anadolija.

Iako Barbarez trenutno uživa većinsku podršku među 15 članova Izvršnog odbora NS BiH, da bi bio izabran za izbornika potrebna je dvotrećinska većina glasova od prisutnih na sjednici, uz uvjet da imaju kvorum.

Shodno tome, velika je vjerojatnoća da u Novu godinu reprezentacija BiH uđe bez izbornika, iako kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo počinju već u ožujku 2021., navela je Anadolija. 

Kopirati
Drag cursor here to close