Napad

Novi incident u Ateni

Kafić kraj stadiona Panathinaikosa, raznim predmetima zasuli su pojedinci na skuterima nakon sinoćnje utakmice atinskog kluba i Marseillea.
Sport / Nogomet | 10. 08. 2023. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Stadion Panathinaikosa

Kako grčki mediji pišu o novom incidentu u Ateni koji se dogodio kod kafića kraj stadiona Panathinaikosa, a koji su raznim predmetima zasuli pojedinci na skuterima nakon sinoćnje utakmice atinskog kluba i Marseillea.

Pišu kako je kafić djelomično u vlasništvu jednog od trojice uhićenih spomenutih Grka.

Novi detalji

Mediji u Grčkoj dokopali su se novih detalja u istrazi koja se vodi protiv više od 100 huligana, velikom većinom hrvatskih državljana, koji su odgovorni za žestok sukob u dijelu Atene imena Nea Filadefija. Nažalost, taj je huliganski obračun rezultirao smrću 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa, navijača AEK-a.

Od petka do nedjelje trajat će saslušanja u kojima svatko od uhićenih ima pravo iznijeti svoju obranu, piše Newsit.gr. Vodit će ih u grupama od 10 do 12 ljudi. Podsjećamo, svi uhićeni zasad su optuženi za četiri kaznena djela i sedam prekršaja.

Prema najnovijim vijestima koje stižu iz Grčke, ubojica navijača AEK Mihalisa Katsourisa je uhićen. Radi se od ranije dobro poznatom navijaču Panathinaikosa, dvadeset devetogodišnjaku koji je već služio zatvorsku kaznu i na slobodi je uvjetno posljednjih šest mjeseci.

U ubojstvu sudjelovalo više osoba

Ipak, u isto vrijeme stižu izvještaji da zbog brojnih, a različitih, ubodnih rana, policija sumnja da je u ubojstva navijača AEK zapravo sudjelovalo više osoba.

Newsit.hr piše kako se među uhićenim nalaze trojica Grka. Radi se o navijačima Panathinaikosa koji su, prema izvorima iz policije, vodili BBB-e do Nee Filadelfije, kvarta u kojem se nalazi stadion AEK-a.

Zadnjih je godina u Grčkoj na snazi zakon prema kojem se velik broj navijača može optužiti za udruživanje u kriminalnu organizaciju, a to će moguće biti slučaj i sada.

Prije par godina je za ubojstvo navijača Arisa na visoke zatvorske kazne osuđeno čak 12 navijača rivala PAOK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close