Nepoznanica nema

Novi derbi je tu

Velež je danas domaćin, ujedno ovo je prva utakmica Rođenih na svom terenu od početka prošlog mjeseca.
Sport / Nogomet | 13. 11. 2023. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prolongiranje prvog ovosezonskog derbija, zbog nastupa Zrinjskog u Europi uvjetovao je odigravanjem dva u kratkom vremenskom intervalu. U manje od mjesec dana drugi put snage odmjeravaju Velež i Zrinjski. Velež je danas domaćin, što je ujedno i prva utakmica Rođenih na svom terenu od početka prošlog mjeseca.

Velež je tada savladao Posušje 2:1, nakon čega je krenula mini turneja, četiri susreta na gostujućem terenu. U tom periodu Velež je dohvatio pet bodova. Zrinjski je od posljednjeg međusobnog duela gostovao u Banja Luci, Posušju, Čeliku u Kupu, kući je apsolvirao Tuzla City, pa je još imao i Legiju u Konferencijskoj ligi. Zato ne treba niti napominjati koliko će ova reprezentativna pauza dobro doći
aktualnim osvajačima duple krune.

Kada su u pitanju međusobni dueli, Zrinjski je u posljednje dvije sezone dodatno "nabildao" međusobnu statistiku. Velež je posljednji put upisao trijumf 8. kolovoza 2020. godine, bilo je 2:0. Trener Veleža je bio Feđa Dudić. Od odlaska Dudića na klupi Veleža su se izmijenili Amar Osim, Nedim Jusufbegović, sada je Dean Klafurić i niti jedan nije pronašao dobitnu formulu. Od zadnjih pet utakmica, svih pet je dobio Zrinjski što u prvenstvu, što u Kupu.

Današnji susret će voditi Irfan Peljto koji je već odradio dva derbija Premijer lige BiH, onaj između Borca i Zrinjskog odnosno Borca i Sarajeva. Posljednji put je duel između Veleža i Zrinjskog vodio 15.10.2021. godine, na stadionu Rođeni. Zrinjski je slavio minimalno 1:0.

Kopirati
Drag cursor here to close